Ernst , Bobbie en de geslepen onix (2007)

Alternatieve titel: Ernst, Bobbie en de rest

Regie

Pieter Walther Boer

Scenario

Tijs van Marle

Release

14 februari 2007

Producent

André de Raaff, Bob Hubar, Ingrid van Eige, Denis Wigman

Studio

RTL Entertainment, M4all

Duur

67 minuten
Filminformatie

Verhaal

Wolter Onix, een harteloze ondernemer met smetvrees, wil een prachtig bos omkappen om er een asfaltfabriek neer te zetten. Zijn droom is om heel Nederland en België te asfalteren, zodat hij geen last meer heeft van vieze dieren, planten en bomen. Dat gaat Ernst en Bobbie te ver. In een tv-uitzending vragen ze Wolter Onix om te stoppen met zijn afschuwelijke plannen. De geslepen zakenman gaat akkoord, maar op drie voorwaarden: Ernst en Bobbie moeten de Gouden Microfoon opsporen en binnen drie dagen in de Rotterdamse De Kuip een popconcert met de wereldberoemde ster MC Big Time organiseren voor maar liefst veertigduizend mensen. Het lijkt een onmogelijke opgave. Maar met de hulp van de mooie televisiereporter Suzy, en veel tegenwerking van Wolter Onix, beginnen onze helden de race tegen de klok. Zal het Ernst en Bobbie lukken de opdracht uit te voeren en het bos te redden?

Cast

Erik van Trommel (Ernst), Gert-Jan van den Ende (Bobbie), Hidde Maas (Wolter Onix), Nadja Hüpscher (tv-reporter Suzy), Ad van Kempen (miljonair), Guilly Koster (MC Big Time), Loretta Schrijver (journaal-lezeres), Olaf Malmberg (presentator), André Arend van Noord (louche man), Carlo Boszhard, Irene Moors

Ontstaan

Gert-Jan van den Ende en Erik van Trommel maakten als tieners muziek. In 1987 boden ze zichzelf aan bij het televisienet van het Haagse Juliana Kinderziekenhuis. De typetjes Ernst en Bobbie ontstonden gaandeweg. Een pilot voor een tv-serie leverde weinig opl. De afleveringenwerden gratis aangeboden aan Kindernet. Met succes. Het kinderprogramma 'Ernst, Bobbie En De Rest' is razend populair bij kinderen van drie tot negen jaar en is van maandag tot en met vrijdag te zien bij Jetix. Per jaar bezoeken ruim honderdduizend mensen één van de theatershows van het duo Ernst en Bobbie, waardoor het de best bezochte kinderact is van dit moment. De afgelopen acht jaar zijn er meer dan een miljoen beeld- en geluidsdragers verkocht en won 'Ernst, Bobbie En De Rest'de prestigieuze Gouden Stuiver voor het beste kinderprogramma.

De opnamen van 'Ernst, Bobbie En De Geslepen Onix' gingen 12 september 2006 van start. Opnamen in Rotterdam (De Kuip, Koopgoot), attractiepark Slagharen en het Aviodrome in Lelystad. Ook werd in Portugal gefilmd (Algarve).

Pers

Fritz de Jong in ?Het Parool? van 14 februari 2007: ?(?) Ondanks hun fleurige uitdossingen heeft het duo de uitstraling van een Vinex-locatie op een druilerige dinsdagmorgen. (?) De dialogen en het acteerwerk zijn tenenkrommend, maar nog erger is de reclame waarmee de film is volgepropt. (?) Kinderen verdienen beter dan deze liefdeloos in elkaar geflanste troep.?

Prijzen

Gouden film (100.000 bezoekers) op 27 februari 2007.

Gouden Ui 2007 voor de slechtste acteur: Gert-Jan van den Ende (Bobbie).

Titelnummer

Red het bos en de dieren

Camera

Joost van Herwijnen

Montage

Martyn Gould

Kostuums

Colombine Sarrailhé

Bioszalen

107 bij première

Kleur

Kleur

Meer info

Site: http://www.ernstenbobbiedefilm.nl

Locaties

Rotterdam, attractiepark Slagharen, Lelystad, Portugal (Algarve)

Art director

Jeroen Evers