K3 en het ijsprinsesje (2006)

Regie

Indra Siera

Scenario

Hans Bourlon, Gert Verhulst

Release

20 juli 2006

Producent

Studio 100

Duur

70 minuten
Filminformatie

Verhaal

Karen, Kathleen en Kristel krijgen op een dag een uitnodiging van een koning en koningin uit een ver sprookjesrijk. K3 mag zingen op de verjaardag van prinses Fleur. Maar de prinses is niet onder de indruk van de zangkunsten van K3 en gedraagt zich als een verwend nest. Via een hofdame horen de meisjes een droevig verhaal. Een boze tovenaar heeft een vloek uitgesproken over het prinsesje, waardoor haar hart is bevroren. Onze drie vriendinnen krijgen medelijden met de prinses en besluiten, tegen de wil van de koning en koningin, het arme meisje te helpen. In een race tegen de klok proberen Karen, Kristel en Kathleen het mysterie rond het prinsesje op te lossen. Maar dit blijkt nog niet zo makkelijk. Want ook al komen zij allerlei bekende sprookjesfiguren tegen, hulp krijgen zij niet van hen. Zal het de dappere zangeressen lukken om de vloek op te heffen?

Cast

Kathleen Aerts, Karen Damen, Kristel Verbeke, Laurien Poelemans (prinses Fleur), Carry Tefsen (heks), Peter Faber (koning Flurkentijn), Mimoun Ouled Radi (Aladdin), Urbanus (boze tovenaar), Katerine Avgoustakis (Hofdame), Stany Crets (Lak), Karo Bijtebier (Kei), Serge de Marre (paleiswachter), Mathilde Geysen, Nicky Langley (Helena), Patrick Mallard, Nicole Oerlemans (hofdame), Annemarie Picard (koningin Bonbonia), Laurien Poelemans, Sasha Rose, Ben Segers, Florina Slangen, Bianca Vanhaverbeke, Thomas Van Hulle

Ontstaan

De wereldpremière van de tweede K3-film K3 en het IJsprinsesje was een vrolijke bedoening. Er hingen duizendeneen roze ballonnen, en er was een meterslange loper uitgerold, die voor de verandering roze was.

Facts

Met nadrukkelijke vermelding van Britney [Spears], maar ook de Dolly dots worden nog genoemd.

Pers

NL20 nieuwsbrief van 19 juli 2006: "(...) K3 en het ijsprinsesje is een goedkoop gemaakt formulewerkje, maar zal de kleinsten prima kunnen behoren. Kathleen, Kristel en Karin zijn uiteraard uitstekend op elkaar ingespeeld, wat vooral in een scène rond een wensbron (dé plek om achter die naam te komen, zou je zeggen?) tot komische taferelen leidt. Verder zullen volwassenen kunnen gniffelen om de schaamteloos overacterende bekende Nederlanders/Vlamingen. Maar de show wordt gestolen door de schattige Kuskikker, die af en toe in beeld komt en alleen maar ?Kus mij, kus mij? roept. Melig!"

Leo Bankersen in 'Het Parool' van 19 juli 2006: " Kennen de kleuters hun klassiekers? Aladin zal, met dank aan Disney, nog wel lukken, maar Doornroosje, Repelsteeltje, Sneeuwwitje, Hans en Grietje en de heks van het peperkoekenhuisje? Het zou wel van pas komen, want in hun nieuwe film krijgt het bekende Belgische kleuterpoptrio Karen, Kristel en Kathleen met al die (vaak opvallend eigenwijze) sprookjesfiguren te maken. (...) meer een vrolijke show dan een echte speelfilm. Een collage van sprookjestheater, liedjes in animatiedecors en grappige sketches van het soort dat je ook in Het klokhuis aantreft. In de wereld van K3 - volwassen meiden gedragen zich als kinderen, net als de rangers van Zoop - kan er zomaar een olifant aankloppen met een uitnodiging voor een verjaarspartijtje op het sprookjeskasteel (...) Zonder de reputatie van K3 zou zo'n onderneming wat moeite hebben op eigen benen te staan, maar onsympathiek is het in al zijn onschuld niet. Het is beter verzorgd dan de eveneens door Indra Siera geregisseerde voorganger K3 en het magische medaillon en de charme wordt mede bepaald door pretentieloze gezelligheid en de achteloze 'gewoondoenerij' van K, K en K. De sterkste troef is Urbain Sevranckx, alias Urbanus, die als tovenaar lekker dwaas uit zijn bol mag gaan. Het leukste visuele grapje is zijn toverstaf, die voortdurend van gedaante verandert. Goed voor de slappe lach is de kikker die onverstoorbaar 'Kus mij, kus mij' blijft roepen. Je kunt je afvragen of het citeren van het muzikale thema van Goldfinger en de kwinkslagen van het lakeienduo Lak en Kei niet over de hoofden van de kleintjes heen gaan. Daar staat tegenover dat na afloop van het avontuur de hofhouding zich verstopt heeft achter de stoelen, net als kinderen na een schoolreisje."

Jan Pieter Ekker in de Volkskrant van 20 juli 2006: "(...) K3 en het IJsprinsesje is de geslaagde opvolger van K3 en het magische medaillon (...) Het IJsprinsesje volgt het stramien van Het magische medaillon; magie (waaronder een glazen bol met afstandbediening), nieuwe liedjes, animatie en live- action wisselen elkaar af. De meisjes vliegen weer een stukje; hun prinsessenjurken, natuurlijk in roze, geel en lichtblauw, zijn weer prachtig. (...)"

ST in de Vlaamse Zone03 van 19 juli 2006: "(...) Het leek allemaal op een iets te lang uitgesponnen reclamespot voor de Efteling. De arme man ergerde zich dood aan de drukke videoclipmontage en overdonderende achtergrondmuziek. bovendien kon hij niet geloven hoe het merendeel van de cast zich bezondigde aan overacting. De vertolking van Peter Faber leek zelfs afkomstig uit een aflevering van Jiskefet (Hey lullo!) en de Shrek achtige post-moderne commentaar van knechtjes Lak en Kei bezorgde hem schele hoofdpijn. En toch raakte de recensent bij momenten betoverd. de K3-dames lieten zich van hun charmantste kantje zien (...) en in tegenstelling tot de andere acteurs wist het trio wel hoe ze zich 'geloofwaardig' moet gedragen in een toverwereld. (...) Eindresultaat: de filmcriticus wandelde met een glimlach op het gezicht terug het daglicht tegemoet. Bleek er toch nog een kindervriend in hem schuil te gaan."

Bianca Stigter in 'NRC Handelsblad' van 19 juli 2006: "(...) iets minder geslaagd dan de eerste K3 film (...) maar heeft wel de gemoedelijke toon behouden. Toch wie allergisch is voor kabouter Plop [zal] ook de K3-films moeilijk te pruimen vinden. Ze komen allemaal uit de Vlaamse Studio 100. Voor een film van een popgroep zitten er opvallend weinig liedjes in de film (...) een aardige running gag is dat die tovenaar elke paar seconden iets anders op zijn toverstaf gespietst heeft.Nu eens is het een broodje kaas, dan weer een vis, een bezem, een glazen bol, een televisie, de maan. Zou de doelgroep het merken?"

Script

Peggy de Vos

Bioszalen

109 bij première

Kleur

Kleur

Meer info

http://www.studio100info.be/k3/ijsprinsesje/index.htm.