Plop en het vioolavontuur (2005)

Regie

Matthias Temmermans

Release

22 december 2005

Studio

Studio 100

Duur

65 minuten
Filminformatie

Verhaal

In PLOP EN HET VIOOLAVONTUUR gaan de kabouters weer op pad. Wanneer Kabouter Plop en zijn vrienden tijdens een wandeling mooie vioolmuziek horen uit een knus huisje aan de rand van het kabouterbos, worden ze nieuwsgierig en gaan ze een kijkje nemen. Kabouter Klus klimt via de regenpijp omhoog en ontdekt dat de hemelse klanken wordt gespeeld door het meisje Anna. Zodra Anna de kabouters ziet, gaat het helemaal mis: Anna laat door de schrik haar viool op de grond vallen. Deze is helemaal kapot en morgen heeft ze een belangrijk optreden! Hoe kunnen de kabouters haar helpen? Komen ze op tijd met een oplossing? Ze schakelen de hulp in van Kabouter Amadeus. Nu maar hopen dat het allemaal goed afloopt!

Cast

Aimé Anthoni (Kabouter Klus), Frans Bauer (Kabouter Amadeus), Chris Cauwenbergs (Kabouter Lui), Walter de Donder (Kabouter Plop), Agnes De Nul (Kabouter Kwebbel)

Facts

Acteerdebuut van zanger Frans Bauer.

Pers

Luc de Rooy in Zone 020 van 21 december 2005: ?(?) Natuurlijk is Plop niet bedoeld voor publiek ouder dan tien jaar. Een té zeer gesticulerende kabouter met zijn peuterpraatje;herhaling van zinnen zoals dat zelfs in Sesamstraat niet gebeurt; de eenvoud van het verhaal; de knulligheid van de kabouters en de oppervlakkigheid van de mensen. Het zit er allemaal in. Maar dat dit voor het jonge grut juist zeer geschikt is, blijkt alleen uit hun eigen commentaar. (?)?

Mike Peek in ?NL20 van 22 december 2005: ?(?) de portie zelfspot waarop Frans Bauer ons in deze Plopfilm trakteert is onverwachts groot. Als Amadeus neemt hij zijn eigen repertoire op de hak, maar belangrijker: hij introduceert een fris element in de behoorlijk afgekloven Plopwereld. Dit vioolavontuur is nog steeds een afgezaagde kinderfilm, maar wel eentje waar af en toe om gelachten kan worden.?

Distributeur

Independent Films

Bioszalen

117 bij première

Bezoekers

51.609

Kleur

Kleur