Lulu (2005)

Regie

Maartje Seyferth, Victor Nieuwenhuijs

Scenario

Maartje Seyferth, Victor Nieuwenhuijs

Release

11 december 2005

Producent

Maartje Seyferth, Victor Nieuwenhuijs

Studio

Moskito Film

Duur

75 minuten
Filminformatie

Verhaal

De welgestelde uitgever Leon Mortier (Titus Muizelaar) raakt verslingerd aan de uiterst verleidelijke en ongrijpbare Lulu (Vlatka Simac). Niet alleen Leon, maar ook zijn broer, zoon en vrienden vallen willoos ten prooi aan Lulu's aantrekkingskracht, met desastreuze gevolgen.

Cast

Titus Muizelaar (Leon Mortier), Vlatka Simac (Lulu), Hugo Metsers jr. (Alec Mortier), Nelle Mirando jr. (Lupa), Willeke van Ammelrooij (Gabriella), Maiko Kemper (Maurits Mortier), Georgina Verbaan (Zita), Adelheid Roosen (Martha van Pallandt), Arend van Noord (Franco Andre), Stef van den Einden (Max van Driel), Roos Metsers (Lida van Driel)

Ontstaan

LULU is de tweede speelfilm van Maartje Seyferth & Victor Nieuwenhuijs. Na hun eerste succesvolle VENUS IN FURS (inmiddels een erotische klassieker) presenteren zij nu hun visie op het beroemde toneelstuk van Frank Wedekind. In hun persoonlijke visuele stijl vertellen zij in LULU het verhaal van een onmogelijke liefde en de oer-drang om te overleven.

Van 11 tot en met 14 december in Filmmuseum te Amsterdam. Vooraf de korte film Monologue deux (Maurice Sekely 2005), een van de prijswinnaars op het UvA Cultureel Festival.

Vanaf 5 januari 2006 was de film ook te zien in 't Hoogt, Utrecht.

Camera

Maartje Seyferth, Victor Nieuwenhuijs

Montage

Maartje Seyferth, Victor Nieuwenhuijs

Distributeur

Filmmuseum

Bioszalen

1 bij première

Kleur

Kleur