Kroon der schande, De (1918)

Regie

Maurits H. Binger

Scenario

Maurits H. Binger

Release

18-01-1918

Studio

Filmfabriek-Hollandia

Duur

-1
Filminformatie

Verhaal

Jess Newton ontvangt een brief van haar vader om naar huis te komen. Op het station wordt ze lastig gevallen door Hubert Clave, maar ook beschermd door zijn neef Bruce, de zoon van Lord Ravenhurst. Bruce en Jess krijgen wat met elkaar. Haar vader wil echter niet dat ze met elkaar trouwen, waarop Jess voor haar vader kiest. Bruce leidt daarop een wild leven en gaat naar Afrika. Hubert die er van uit gaat dat Bruce niet meer zal terugkeren wil met Deborah trouwen onder zijn neefs naam (hij lijkt erg op hem). Als Bruce dan omkomt in Afrika zal Deborah zijn bezit erven als zijnde zijn weduwe. Jess is ondertussen in het geheim met Bruce getrouwd. Bruce wordt in Afrika krijgsgevangen gemaakt en er wordt niets meer van hem vernomen. Deborah speelt dan met succes voor zijn weduwe. Het lijkt er op dat Bruce bigamie heeft gepleegd. Bruce en Jess weten te ontkomen en terug in Engeland legt hij alles uit. Deborah en Hubert willen vluchten naar een ander land, maar komen beiden om in een auto-ongeluk.

Cast

Willem van der Veer (de heer Newton), Annie Bos (Jess Newton), Adelqui Migliar (Bruce, Lord Ravenhurst), Lola Cornero (Deborah Plunt), Jan van Dommelen (Lord Ravenhurst), Paula de Waart (Lady Ravenhurst), Medardo Migliar (Hubert Clave), Mimi Boesnach, Tilly Bouwmeester, Mien Duymaer van Twist, Ernst Winar, Else Dankmeijer, Marcello Lanfredi, Tonny Stevens, Willem Faassen, mej. Zwaaf, Henny Schrsder, W.F. Gobius, Adolphe Engers, Leni Marcus, Johanna de Vries, Marie Spiljar, Renée Spiljar, Jack Junior, Gerard van den Steur, Hans Tiemeijer (kind op schip naar Afrika)

Ontstaan

Opgenomen in Aerdenhout en Schoten. De scènes die in de woestijn moesten plaatsvinden, zijn geschoten in Zandvoort en Bloemendaal.

Een fragment van enkele minuten is bewaard gebleven.

Camera

Feike Boersma