Ellektra (2005)

Regie

Rudolf Mestdagh

Scenario

DaniŽl Lamberts

Release

28 juli 2005

Producent

Rudolf Mestdagh, Marc Bary

Duur

100
Filminformatie

Verhaal

Verlies, dat is wat de excentrieke hoofdpersonen uit ELLEKTRA delen. Een parfumist verliest zijn reukvermogen, een pianiste (de bekende Franstalige zangeres Axelle Red) verliest haar vingers en een DJ zijn gehoor. Zij en nog drie anderen krijgen een opbeurend sms-berichtje van de mysterieuze Ellektra, de jonge dochter van een journaliste die onder invloed staat van een Brusselse mafiabaas. Het hoofdpersonage Sam vindt reŽle troost en geraakt daarbij verlost van haar virtuele troost, drugs. Haar reŽle troost is een zestienjarig meisje Ellen, dat via SMS verschillende mensen met zware tegenslagen met elkaar in contact brengt, opdat ze opnieuw zin krijgen in het leven. De Belgische (korte-)filmmaker Mestdagh smeedde de verhaallijnen van zijn bizarre raamvertelling aaneen tot een verhandeling over het Lot.

Cast

Met: Gert Portael (Sam, dochter van journaliste), Han Keckhoffs (parfumist), Axelle Red (Anna, pianiste), Matthias Schoenaerts (dj), Serge Henri Valcke (Brusselse maffiabaas), Sam Bogaerts, Manou Kersting, Ellen ten Damme, Catherine Kools (Ellen), Lucas van Ammel, Marie Bos, Herwig Ilegems, Hilde van Mieghem, Peter Gorissen

Ontstaan

Marc Bary voor IJswater Films is de Nederlandse coproducent i.s.m. Cosmokino Film (coproducent Guernsey) en Schmidtz Katze Filmkollektiv, ondersteund door het Vlaamse-, Nederlandse- en Middelduitse Filmfonds, Eurimages, VRT en Canal+.

ELLEKTRA ging oktober 2004 in premiŤre op het International Filmfestival Gent, werd daarna uitgebracht in BelgiŽ (6 kopieŽn) en daarna ook in Duitsland. In Nederland te zien vanaf 28 juli 2005 tot en met 10 augustus 2005 om 22.00 uur in het Amsterdamse Filmmuseum Vondelpark. Eind augustus 2005 verwacht in LUX, Nijmegen.

Camera

Danny Elsen

Montage

Jan Hameeuw

Licht

Bob Wouters

Distributeur

Kinepolis

Bioszalen

1 bij première

Kleur

Kleur