Boy meets girl stories (2005)

Regie

Mark de Cloe

Scenario

Mark de Cloe

Release

14 februari 2005

Producent

Jeroen Berkvens, Mark de Cloe

Duur

80
Filminformatie

Verhaal

De Boy Meets Girls stories zijn 34 poŽtische, filmische verbeeldingen van de gedachten en gevoelens die je hebt als je verliefd bent. De herkenbare filmpjes geven niet zozeer een uitleg, verklaring of definitie. Het zijn eerder gedichtjes die de onbenoembare gevoelens van verliefdheid op een karakteriserende en rake wijze verbeelden.

Cast

Thekla Reuten, Tygo Gernandt, Carice van Houten, Egbert-Jan Weeber, Tara Elders, Birgit Schuurman, Caro Lenssen, Frank Lammers, Dragan Bakema, DaniŽl Boissevain, , Yoka Verbeek, Janna Fassaert, Guido Pollemans, Rifka Lodeizen, Lore Dijkman, Roef Ragas, Jeroen Spitzenberger, Terence Schreurs

Ontstaan

Mark de Cloe (Zwijndrecht, 1969): "Eigenlijk is het project ontstaan uit allerlei halfaffe ideeŽn, stukjes film die ik ooit heb gedraaid en die in het archief zijn beland. Een stukje met Italiaanse scootermeisjes, een kolkende spreeuwenwolk, opnamen van een vriendin. Ik heb een mozaÔek gemaakt uit wat ik zonde vond om weg te gooien."

Nederland 3 zond in 2004 de filmpjes uit om de gaten in de programmering mee dicht te maken. Het bleek dat ťťn op de vier Nederlanders een Boy meets girl story heeft gezien. En 92 procent zapte niet weg.

De film lag op 14 februari 2005 in de dvd-winkels, maar draaide ook in 3 bioscoopzalen. Op de dvd worden de 34 filmpjes ingeleid door een proloog waarin meisje Milou stelt dat je zeven kansen hebt om de ware liefde te vinden. Van daaruit kan de kijker in willekeurige volgorde langs de verhalen zwerven die in clusters aan de zeven ontmoetingsmomenten zijn gekoppeld. Of Milou op het einde wel of niet haar wederhelft vindt, hangt af van de kijker.

Pers

Ronald Ockhuysen in 'de Volkskrant' van 10 februari 2005: "(...) Boy Meets Girls Stories is meer dan een verleidelijke kijkdoos. Het werk is een collectie aanstekelijke gebeurtenissen die zich bij het bekijken onmiddellijk beginnen te vertakken - je wilt erbij zijn, en de geliefden de goede kant opsturen. (...)"

Movieguide.nl van 10 februari 2005: "(...) Stilistisch gezien verschilt de uitwerking sterk; op de werkwijze van De Cloe valt geen pijl te trekken. Sommige verhalen zijn in kleur, anderen in zwart-wit, ze zijn experimenteel of juist conservatief. Wat ze wel gemeen hebben, is dat er in alle filmpjes sterk geacteerd wordt door een indrukwekkende afvaardiging talenten uit de vaderlandse filmwereld. (...)"

Filmuziek

Rainer Hensel

Camera

Stijn van Santen, Jeroen de Bruin, Guido van Gennep, Rob Hodselmans

Montage

Moek de Groot, Bas Icke, Sutse Kramer

Geluid

Lawrence Horne, Tim van Peppen

Licht

Johan Bosgraaf

Distributeur

1 More Film BV

Bioszalen

3 bij première

Bezoekers

133

Kleur

Kleur

Art director

Jelka van Houten, Anna de Beus