K3 en het magische medaillon (2004)

Regie

Indra Siera

Scenario

Hans Bourlon, Danny Verbiest, Gert Verhulst

Release

29 september 2004

Producent

Trees De Bruyne, Herta Luyten, Michel Verlinden

Studio

Studio 100

Duur

65 minuten
Filminformatie

Verhaal

In K3 EN HET MAGISCHE MEDAILLON gaan de meisjes van K3 aan de slag in hun droomhuis. Wat ze niet weten, is dat er ergens in het huis een waardevol medaillon verstopt zit. In dat medaillon zit een geest (Paul de Leeuw) verscholen die al je wensen in vervulling kan laten gaan. Alleen Gazpacho, een gevaarlijke superboef, weet van het bestaan van het medaillon af en van de toverkracht die erin verborgen zit. Hij zal dan ook niet rusten voordat hij het medaillon in zijn bezit heeft. Kunnen Kristel, Kathleen en Karen daar een stokje voor steken?

Cast

Karen Damen, Kathleen Aerts, Kristel Verbeke, Paul de Leeuw (De Geest), Eddy Vereycken (Rode Tijger), Daisy Ip (Zwarte Panter), Peter Rouffaer (Gazpacho), Angele De Backer (La Mama), Nicolas Vander Biest (Halewijn Van Helewout)

Ontstaan

Eerste film van Karen, Kristel en Kathleen. Na 5 jaar muziek en shows zetten de drie Belgische zangeres de stap naar het witte doek.

Facts

In de film speelt het stripverhaal 'Mega Macy' een belangrijke rol. De film bevat ook scènes in stripvorm.

Pers

Leo Bankersen in 'Het Parool' van 29 september 2004: "(...) Eerlijk gezegd lijkt K3 en het magische medaillon meer op een opgeklopte tv-show met onschuldige, een beetje oubollige (bestaat het woord 'knalfuif' nog?) grappenmakerij en simpele special effects met dansende verfkwasten en luchtscooters. (...) beginnen Kathleen, Karen en Kristel ook niet een beetje te oud te worden om kinderen te imiteren? Jammer ook dat er geen musical van is gemaakt. Dat de meisjes niet zingen is ongetwijfeld een tegenvaller voor de jeugdige fans. Niettemin lijkt succes gegarandeerd. (...)"

Willem Schouten in SP!TS op donderdag 30 september 2004: "(...) Wanneer was het de laatste keer dat Paul de Leeuw het gezicht liet zien dat hem zo geliefd maakte met uitzinnige creaties als Bob en Annie de Rooij? Te lang geleden, mag de conclusie zijn bij het bekijken van K3 en het Magische Medaillon. Want als de hyperactieve geest uit de fles steelt de cabaretier en programmamaker er achteloos de show. (...) Verrassend is Het Magische Medaillon nergens, alles gaat volgens het boekje dat Bassie en Adriaan schreven en Pipo de Clown eerder dit jaar overdeed. (...) Echt spannend durft regisseur Indra Siera het avontuur nooit te laten worden. Verder dan wat olijke achtervolgingen en overgooien met het omstreden medaillon komt de film niet. Maar de stijl is wel sprankelend. In tussenshots veranderen de hoofdrolspelers regelmatig in stripfiguren en de manier waarop manische geest De Leeuw door het beeld dendert zorgt voor veel dynamiek en humor. De meiden zelf zijn goed op elkaar ingespeeld. Kathleen laat zich door de oenige verhaaltjes van de boeven steeds misleiden, waarna haar vriendinnen de situatie moeten redden. Ook is het leuk dat de dames hun voorraad wensen vooral opmaken aan kneuterige, egoïstische wensen. Denk aan meer dan jezelf is de boodschap, en dat is er natuurlijk een van alle tijden."

Jan Pieter Ekker in 'de Volkskrant' van 30 september 2004: "(...) In K3 en het magische medaillon blijft, anders dan in ?cash-in movies' als Dutch Treat (met de Dolly Dots) en het Spice Girls-vehikel Spice World: The Movie, de ijzersterke formule van K3 overeind. Sterker: de film zou zomaar ook oudere meisjes kunnen aanspreken dan de kleuters die alle liedjes uit hun hoofd kennen. Karen, Kathleen en Kristel zijn vrolijk, ze zingen, en ze halen stunts uit in honderdeneen verschillende setjes in de kleuren roze, blauw en geel - in sommige scènes hebben ze drie keer andere kleren aan zonder dat daar verder een reden voor is. In een dik uur - een ideale lengte voor kinderen én voor hun ouders - leren de meisjes dat hebzucht niet goed is. De boeven, die jacht maakten op het sieraad om de wereldheerschappij te veroveren, verdwijnen achter de tralies, en dan is het feest. ?En we zingen en we lachen en we maken veel plezier', kraait K3. Dat zal ongetwijfeld de nieuwe hit worden."

Michel Ferreira in 'Biosmail.nl' van 30 september 2004: "(...) Een bonte stoet van vrolijke kleuren en karikaturen vliegen voorbij. En de nieuwe liedjes van K3 zijn snoeihard te beluisteren zodat de ware boodschap ? koop de cd's!! ? goed overkomt. Het meest positieve dat over dit product gemeld kan worden is dat de makers de speellengte met één uur vrij kort wisten te houden. Een slimme zet want de aandachtspanne van de fans en de irritatiegrenzen van anderen worden hierdoor niet te lang op de proef gesteld."

Prijzen

K3 en Het Magische Medaillon was in 2004 het grootste kassucces in Vlaanderen: goed voor 113.000 verkochte tickets.

Camera

Jan Mestdagh

Bioszalen

116 bij première

Bezoekers

344.188

Kleur

Kleur

Genre

Familie