X. (2002)

Alternatieve titel: Keerpunt

Regie

Willem van der Pol

Scenario

Willie Das

Release

4 oktober 2002

Producent

Willie Das

Duur

70
Filminformatie

Verhaal

De film speelt zich af in een klein dorpje aan de Vecht, Nederhorst den Berg. Een aantal louche figuren vindt deze rustige plek een uitstekende thuisbasis om ongestoord de slag van hun leven te kunnen slaan. Joris, de onschuldige pizzakoerier is niets vermoedend betrokken geraakt bij deze gevaarlijke bende en komt daar te laat achter. Wederom nietsvermoedend ontmoet hij in deze benarde situatie Suus, zijn redder in nood. Samen gaan zij een spannend avontuur tegemoet.

Cast

Friso Stalenhoef (Joris), Sharon Das (Suus), Clarence van der Lek (Puck), Daniel de Ron (John Molenaar), Bert Kooman (Sjaak), Jan Baar (Henk), Henneke van der Lek (Chris), Philip van Lith (Bruinsma), Riky Smid (Hanny), Leslie van der Lek (Paul), Bea Berkel (Gerrie), Elsbeth Laman Trip (Anja), Willem van der Pol (Theo), Cedric de Haan (Danny), Evelien van der Molen (Natasha), Floris Stalenhoef (Roderick), Esmay van der Lek (Kim), Wil Vrijhoef (politieagent Smit), Mario Berkel (politieagent), Rob Jak (politieagent), Naomi van der Lek (Anouk), Julian van der Lek (Patrick), Milan van Haagen (Dick), Ni-Kwi Hoogland (Roosje), Max van der Pol (Stef), Hans Vrijhoef (pompbediende), Lyda van Weeghel (kassabediende), Rob Holster (barman), Sabrine Berkel, Chantal Berkel, Jacky Das, Tijs Wijnands, Arthur Philipsen, Marlous Boogaard, Pier van Haagen, Melanie Snel

Ontstaan

Een toneelgroep Poefff... productie. De makers wilden met de film aantonen dat drugsproblemen niet alleen voorkomen in de stad, maar overal.

De opnamen (op video) van de film duurden langer dan een jaar en maar liefst 50 dorpsbewoners werkten mee. Voor de spelers van Toneelgroep Poefff was het maken van een speelfilm heel wat anders dan toneelspelen op het podium.

Het verhaal speelt zich af op één dag en alles is gedraaid met één camera. In totaal zijn er 92 scènes.

Willie Das, oprichtster en regisseur van Poeff, is de moeder van hoofdrolspeelster Sharon Das. Willem van der Pol is een IKON-medewerker.

De film X. (spreek uit: keerpunt) is op 4 oktober 2002 in première gegaan in 'Het Spiegelhuys' in Nederhorst den Berg; aldaar ook van zaterdag 5 tot en met vrijdag 11 oktober 2002 te zien. Op 19 en 26 oktober 2002 vertoond in jongerencentrum the Site in Amsterdam.

Facts

Toneelgroep Poefff vond de film niet geschikt om in de Nederlandse bioscopen te laten draaien, maar vond het eindproduct de moeite waard en het kan dienen als voorbeeldfunctie naar andere toneelgroepen die weleens wat anders willen doen.

Filmuziek

Leslie van der Lek

Montage

Willem van der Pol , Willie Das

Bioszalen

1 bij première

Kleur

Kleur

Meer info

http://get.to/keerpunt

Productiejaar

2002