Madame Pinkette & Co (1917)

Alternatieve titel: Om zijn eer

Regie

Maurits H. Binger

Release

01-05-1917

Studio

Filmfabriek-Hollandia

Duur

-1
Filminformatie

Verhaal

Liane klimt op van telefoniste tot manager van modesalon Madame Pinkette. De eigenaar, Joseph, wordt verliefd op haar. Het gaat goed met de salon tot Liane betrokken raakt bij een moord. Een boekhouder, die een cheque van haar wilde stelen, wordt dood in haar woning gevonden. Peggy weet er blijkbaar van en chanteert Liane. Peggy trouwt met de moordenaar, de broer van de dode. Deze is actief in de paarderennen en hij adviseert Liane op een bepaald paard te wedden en dat paard voor de salon te laten draven. De jockey is echter in grote problemen, zodat Liane zelf met het paard de overwinning behaalt en de eer van de salon redt. Liane's naam is gezuiverd en zij trouwt met Joseph.

Cast

Annie Bos (Liane Fraser, manager van modesalon Madame Pinkette), Cecil Ryan (Joseph Limsdock, eigenaar van de salon), Jan van Dommelen (boekhouder), Paula de Waart (Peggy), Adelqui Migliar (Peggy's verloofde, moordenaar), Fred Penley (een Engelsman), Lola Cornero, Louis van Dommelen, Alex Benno, Jules de Koning, de heer Van den Bogaard, Walter Jochems, de heer Horstman, jonkheer Repelaer, jonkheer Den Beer Poortugael, O. Riau

Ontstaan

Hollandia film met Adelqui Migliar (Chileen van geboorte). Opnamen van Maison Hirsch en het Leidseplein (cafés) te Amsterdam, Haarlem en de renbaan te Duindigt.