Sauvage innocence

Regie

Philippe Garel

Scenario

Philippe Garrel, Arlette Langman, Marc Cholodenko

Studio

Why Not Productions, Pascal Caucheteux, The Kasander Film Company

Duur

125
Filminformatie

Verhaal

De jonge filmmaker François Mauge heeft zijn vrouw en belangrijkste actrice verloren doordat ze stierf aan een overdosis drugs. Om het verdriet te verwerken schrijft hij er een scenario over dat hij onder de titel Sauvage innocence wil verfilmen. Maar hij heeft nog geen geld en geen hoofdrolspeelster. Als hij in een nieuwe vriendin, Lucie, zijn hoofdrolspeelster ziet, wordt de noodzaak om de film te maken steeds dwingender. De louche zakenman Chas zegt hem het geld te kunnen geven, maar vraagt om een zeer cynische tegenprestatie: Mauge moet een grote hoeveelheid drugs over de grens smokkelen. De film kan gemaakt worden, maar de zogenaamde anti-drugsfilm is door het drugsgeld geboren onder een slecht gesternte. Als de crew zich naar Amsterdam verplaatst, is de geschiedenis gedoemd zich te herhalen. Lucie speelt niet alleen de verslaafde vriendin, dankzij de giften van Chas is ze het ook.

Cast

Mehdi Belhaj Kacem (François Mauge), Julia Faure (Lucie), Michel Subor (Chas), Mathieu Genet (Alex), Valérie Kéruzoré (Flora), Jean Pommier (Hutten), Francine Bergé (La mère de Marie-Thérèse), Maurice Garrel (Le père de François), Huguette Maillard (La belle-mère de François), Jérôme Huguet (Augustin), Manuel Flèche (Marco, l'assistant), Zsuzsanna Várkonyi (Zsazsa), Patricia Couvillers (La pharmacienne), Esther Garrel (La petite fille), Mireille Roussel (La standardiste)

Ontstaan

Vertoond op het International Film Festival Rotterdam op 28 januari 2002 om 22.00 uur in de Schouwburg grote zaal en op 30 en 31 januari en 1 februari 2002.

Camera

Raoul Coutard

Montage

Françoise Collin

Kostuums

Justin Pearce

Geluid

Alexandre Abrard

Distributeur

Paradiso Filmed Entertainment

Kleur

ZW

Land

Frans-Nederlandse co-productie

Productiejaar

2001

Locaties

Hotel Torem in Amsterdam