Crush proof (2000)

Regie

Paul Tickell

Scenario

James Mathers

Release

19 oktober 2000

Producent

Sophie Fiennes , Kees Kasander

Studio

Liquid Films

Duur

93
Filminformatie

Verhaal

Het verhaal gaat over een groep tieners die in Dublin hun werkterrein hebben. Hun leider Neal is net uit de gevangenis vrijgelaten. Hij probeert zijn leven weer op de rails te krijgen, maar zijn wraak op de drugsdealer, die hem bij de politie aangaf, gaat helemaal mis. Zijn vader is een alcoholicus die niet eens de naam van zijn zoon weet en zijn moeder is lesbisch en bezocht hem niet eens in de gevangenis. Als Neals beste vriend Liam verliefd wordt op Nuala nemen de spanningen toe. Een gewelddadige climax volgt.

Cast

Darren Healy (Neal), Jeff O'Toole (Liam), Viviana Verveen (Nuala), Mark Dunne (Sean), Michael McElhatton (brigadier Hogan), Mary Murray (Red Andi), Lisa Fleming (Suki), Fiona Glascott (Aisling), Charlotte Bradley (moeder), Stuart Dunne (vader), Gavin Kelty (Deco), John Conroy (Black Andy), Gerard Kearny (Kevin), Anton Stafford (Luke), Christopher Fitzpatrick (Gary), Pat McGrath (vader van Kevin), Dirk Nijland (politieman)

Ontstaan

Engels gesproken. De Nederlandse coproductie kreeg een late en marginale uitbreng in de Amsterdamse bioscoop Kriterion. Oorspronkelijk was de release gepland voor september 1998.

Camera

Reinier van Brummelen

Montage

Catherine Creed, Chris Wyatt

Kostuums

Marie Tierney

Bioszalen

1 bij première

Bezoekers

341

Kleur

Kleur

Land

Engels-Iers-Nederlands-Duitse co-produktie

Art director

Tom Conroy