Hide out (2000)

Regie

Shane Carn

Scenario

Shane Carn

Release

24-09-2000

Studio

WYNNE Productions

Duur

90
Filminformatie

Verhaal

De speelfilm HIDE OUT brengt je in de wereld van David, waarin twee vriendinnen, financiŽle armoede en een couwboy die in een gaatje in de muur woont, alle aandacht opeisen. HIDE OUT toont een caleidoscoop van beelden over Davids strijd tussen verlangen, vertrouwen en het verbannen van de cowboy in hem. David, een arme Engelse video-artiest, krijgt een studio in Amsterdam voor een jaar. Tussen het maken van zijn 'cowboy'-videokunst en drugs dealen, wordt hij verleid door de Franse Sabine. Doordat hij niet in staat is om aan zijn Engelse vriendin Elizabeth te vertellen over zijn verhouding met Sabine, zorgt zijn bedrog en twijfel ervoor dat hij door beide vrouwen wordt gedumpt...

Cast

Otto Berchem (Otto), Owen Oppenheimer (David), Shane Carn (Ben), Delphine Doukhan (Sabine), Annie Toop (Elizabeth)

Ontstaan

Camera: Shane Carn, Julian Wynne. Montage: Shane Carn. Producent: Julian Wynne. Geheel in eigen beheer gemaakt.

HIDE OUT telde slechts een tweekoppige crew, Shane Carne en Julian Wynne. Op de fiets met een digitale videocamera en een paar vrienden als acteurs; geen set behalve wat de stad Amsterdam te bieden had. Vier jaar werken leidde tot HIDE OUT.

Shane Carn (AustraliŽ, 1967) studeerde Film in AustraliŽ en Londen. In 1995 is hij op uitnodiging van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten naar Amsterdam gekomen.

PremiŤre: zondag 24-9-2000 om 19:30 in Rembrandt 1 te Utrecht (Nederlands Film Festival). Geen bioscooproulement.

Camera

Shane Carn, Julian Wynne

Montage

Shane Carn

Kleur

Kleur