Say it isn't so (2000)

Regie

Odetta Ciancarelli

Scenario

Odetta Ciancarelli

Release

02-02-2000

Studio

Seven Arts, Amedia Production

Duur

82
Filminformatie

Verhaal

Een gewone zomerse week voor een groepje bevoorrechte twintigers in een klein stadje in het White Anglo-Saxon Protestant noordoosten van de VS. Ze zitten wat in de knoop met de kleine basisvragen van het leven. Sommigen vragen zich af wat ze willen, anderen waarom ze doen wat ze doen. Isabella, net afgestudeerd, zit in haar maag met een aftakelende relatie en wil een nieuwe baan. Haar zusje Bianca, die een tijdje in Los Angeles heeft gewoond om haar eerste boek gepubliceerd te krijgen, komt terug bij haar vriendje Julian. Verder is er Daphne, die niets of niemand ontziende pogingen doet om Julian te versieren. En Alice, die haar daarbij helpt, en die een one-night stand met haar professor heeft gehad. De relatie van Steven en Eleanor staat onder druk wegens een gebrek aan 'quality time'. En Julians huisgenoot Ricky is met zijn stille vrouwenfixatie een vreemde, een beetje enge man zelfs, vindt Bianca. In hoog tempo bewegen al deze personages zich in allerlei richtingen, terwijl het leven schijnbaar voortkabbelt. In Say It Isn't So wordt een groep jonge mensen geportretteerd die midden in de samenleving staan, maar er eigenlijk ook een beetje buiten vallen. Een worsteling met zakenrelaties, carrière en familie, zonder de positieve aspecten uit het oog te verliezen.

Cast

Becky Stark, Odetta Ciancarelli (Bianca), Richard Manning, Jamie Marchbanck, Peter Glantz, Agatha Ciancarelli, Maria Bernal

Ontstaan

Nederlands-Amerikaanse co-produktie.

Odetta Ciancarelli (1971, Rome) woonde in Italië en de Verenigde Staten. Ze studeerde in 1993 af aan de Brown University op internationale relaties, moderne cultuur en media. In 1996 maakte ze haar eerste film, LA MURCIAIOLA, die in Rotterdam en op vele andere festivals te zien was. SAY IT ISN'T SO is haar tweede speelfilm. Eerste vertoning op het International Film Festival Rotterdam op 2 februari 2000.

Filmuziek

Daniel Perlin

Camera

David Udris

Montage

Richard Pepperman

Kleur

Kleur