Andere kant van de tunnel, De (1995)

Alternatieve titel: other end of the Tunnel, The

Regie

Bob Entrop

Scenario

Bob Entrop

Release

22-09-1995

Duur

96
Filminformatie

Verhaal

Met live muziek gelardeerde jeugdfilm over drie jongeren die binnen een jaar hun dromen willen verwezenlijken. Martijn, manager van een popgroep, droomt van een carrière als dichter. Wanneer blijkt dat zijn verlangen niet strookt met de verwachtingen van zijn ouders, kapt hij met school en begint hij te gokken. Gaandeweg werkt hij zich dieper in de schulden. Hij verspeelt niet alleen zijn eigen geld, maar ook dat van zijn band en zijn vriendin Nathalie. Wanneer hij door de groep aan de kant wordt gezet en bemerkt dat zijn vriendin voor haar zangcarrière kiest, komt hij in een sociaal isolement terecht. Zijn Marokkaanse vriend Fez probeert hem van het spelen weg te houden, maar beseft dat Martijn alleen te helpen is als hij zelf wil. Na de aftiteling volgt nogmaals het clownsmeisje, die vertrekt ditmaal.

Cast

Nikolai van den Hoek (Martijn), Mimuon Oaïssa (Fez), Linda van den Bremer (Nathalie), John Leddy (vader Martijn), Truus te Selle (moeder Martijn), Cees van Gerven (Eddy), Rob Hartman (Johnny), Fred Rombouts (direkteur), Saskia Zilvertand (bruid), Axel Zilvertand (bruidegom),Bob Entrop (vertegenwoordiger), G.H. van Beek (conciërge), Jan Wasser (leraar), Peter Jeucken (bedrijfsleider), Tonia 't Hart (vrouw 1), Ellie Rietveld (vrouw 2), Dabbe van den Brand (clowntje), Robby Bhalla (jongetje met bal)

Ontstaan

Opnamen gestart in juli 1994. Budget: 550.000 gulden. Opgenomen in Rotterdam in 3 weken. De ministeries van Onderwijs, WVC en Justitie, de provincie Noord-Brabant en een aantal steden financierden de film, die door de EO in een later stadium is uitgezonden.

Prijzen

Eervolle vermelding van de jury op het Caïro International Film Festival for Children in maart 1996.

Filmuziek

Toon Plasman en Second Edition