Liefdesstrijd (1915)

Regie

Maurits H. Binger

Release

26-11-1915

Studio

Filmfabriek-Hollandia

Duur

-1
Filminformatie

Verhaal

Kate van Marlen heeft een relatie met graaf Alfred van der Loo, maar hij is niet van plan met haar te trouwen. Wanneer hij haar dat vertelt neemt Kate het aanzoek van graaf Ruprecht van Halden aan en trouwt met hem. Als Ruprecht merkt dat zij eigenlijk van Alfred houdt, vertrekt hij naar IndiŽ. Kate houdt nu wel van haar man, maar verzwijgt dat ze zwanger is. Alfred trouwt met Alice, die hem later nog van de verbrandingsdood weet te redden. Hij smeekt Kate hem nog te bezoeken voor hij sterft.

Cast

Annie Bos (Kate van Marlen), Willem van der Veer (graaf Alfred van der Loo), Florent la Roche jr. (graaf Ruprecht van Halden), Paula de Waart (Kate's moeder), Martha Walden (Alice), Jan van Dommelen (wraakzuchtige pachter), Christine Chrispijn-van Meeteren, Louis H. Chrispijn sr., Louis van Dommelen (Achthoven), Fred Homann

Ontstaan

Opnamen gaven de nodige problemen. Er was namelijk een bosbrand nodig terwijl Willem van der Veer aan een boom zat vastgebonden. Dat kon natuurlijk niet opgenomen worden op de landgoederen en buitens van de vooraanstaande bewoners rondom Haarlem, maar tenslotte wist men 1600 vierkante meter bos aan te kopen dat men toen maar in brand stak.