Spooktrein, De (1939)

Regie

Karl Lamac

Scenario

Kees Bruynse, Nico de Jong

Release

28-09-1939

Studio

Filmex

Duur

70
Filminformatie

Verhaal

Een klein gezelschap wordt gedwongen om in de wachtkamer van een verlaten station de nacht van 24 juli door te brengen. Er klinken vreemde geluiden, de stationschef zakt dood in elkaar en een schijnbaar waanzinnige Julia stormt binnen. Het is de nacht dat de mysterieuze 'spooktrein' voorbij zal komen. Achter dit gespook verbergt zich een smokkelaarsbende, die door detective Ted wordt opgerold. De bende smokkelde wapens met de trein en sloeg deze op in een oude fabriek.

Cast

Jan Musch (Barendse, stationschef van Valkenrade), Fien de la Mar (Julia van Dongen), Louis Borel (Ted, de detective), Adolphe Engers (prof. Alberto, de goochelaar), Cissy van Bennekom (Corrie, zijn assistente), Sara Heyblom (juffrouw Borneman), Chris Baay (Eddy van Nie, op huwelijksreis met Mieke), Lies de Wind (Mieke), Lau Ezerman (treinconducteur), Piet Rienks (bendeleider, broer van Julia van Dongen), Hans Tiemeyer (inspecteur Bloemhof), Nico de Jong (Dr. Looman, zenuwarts), John Gobau

Ontstaan

Het komische griezeltoneelstuk van Arnold Ridley was al twee keer eerder verfilmd als THE GHOST TRAIN (en later nog eens in 1941).

Filmuziek

Max Tak

Kleur

Zwart-Wit