We doen wat we kunnen (1998)

Regie

Martin van Poppel, Dik Boutkan

Release

10-02-1998

Studio

Toneelgroep Amsterdam, Toneelschuur Haarlem

Duur

80
Filminformatie

Verhaal

Pornofilm zonder erecties, maar met alle mogelijke standjes. WE DOEN WAT WE KUNNEN is een tragikomische film over de onmogelijkheid van liefde tussen mannen. Alles wat twee mannen met elkaar kunnen doen, wordt ook gedaan in de film: o.a. bezig zijn met cocaïne, poppers, plasseks en SM. De spelletjes bestaan uit eieren in een onderbroek stoppen en dan stuk knijpen, pissen in een volle asbak en Rijnders probeert ook een replica van Michelangelo's David bij Boutkan naar binnen te duwen.

Cast

Gerardjan Rijnders, Dik Boutkan, Joop Admiraal (weemoedige bezoeker), Miep Brons (verkoopster in een herenmodezaak), Hein van der Heijden (barman)

Ontstaan

Produktie van Toneelgroep Amsterdam (waar Gerardjan Rijnders artistiek leider is in het dagelijkse leven) en Toneelschuur Haarlem. No budget-film; alleen de montageset kostte geld. Totale kosten film: 10.000 gulden. Opgenomen op gratis ter beschikking gestelde locaties als kledingzaak 'The English hatter', jongensbordeel Boy's Club, herensociëteit Cuckoo's nest en de huiskamer van Gerardjan Rijnders met een high 8 camera. De voltooiing van de film heeft de nodige tijd in beslag genomen. De opnamen werden al enige jaren geleden afgerond, maar men twijfelde of het materiaal wel wat was. Joop Admiraal vond van wel. Loek en Miep Brons wilden de film niet financieel ondersteunen en ook niet verspreiden via hun videotheken. Het oordeel van Miep Brons was: 'Nee hoor, hier geilt geen Turk op'. Na de première in homoclub Cuckoo's nest was de film ook te zien in Frascati in Amsterdam op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 februari 1998. De vertoningen in Theater Frascati werden begeleid door live-geluid van Van Poppel en Boutkan; ze waren er niet in geslaagd een deugdelijke soundtrack te vervaardigen. Dik Boutkan maakte tijdens de vertoning foto's van het publiek en Van Poppel liep met een camera rond. Na afloop werd een kleurplaat meegegeven.

Kleur

Kleur