Tango lesson, The (1998)

Regie

Sally Potter

Scenario

Sally Potter

Release

14-01-1998

Studio

Adventure Pictures, Sigma Filmproductions

Duur

102
Filminformatie

Verhaal

THE TANGO LESSON vertelt het verhaal van de vrouw Sally, die bij het maken van een film, de tango ontdekt. Terwijl ze bezig is met het schrijven van een script, neemt ze dansles bij de Argentijnse tangodanser Pablo, die in Parijs woont. Na een aantal lessen worden ze verliefd op elkaar. Ze spreken af dat als hij in staat is haar perfect de tango te leren dansen, zij van hem een filmster zal maken. Hij slaagt erin om zijn deel van de afspraak na te komen. Samen treden ze als koppel op tijdens een tango-show. Maar haar poging om met Pablo in Buenos Aires een film te maken lukt het wat minder gemakkelijk. Het probleem zit hem in de verhaallijn. Want hoe kun je volgzaam zijn als je zelf wilt leiden?

Cast

Sally Potter (Sally), Pablo Veron (Pablo), Gustavo Naveira (Gustavo), Fabian Salas (Fabian), David Toole (fashion designer), Carolina Iotti (Pablo's partner), Carlos Copello (Carlos), Peter Eyre (English tango fan), Heathcote Williams (builder), Tito Haas

Ontstaan

Engels-Frans-Nederlandse co-productie. Opgenomen in Parijs, Buenos Aires en Londen. Première: 14 januari 1998/Deutscher Kinostart: 9 oktober 1997. 24.056 bezoekers.

Filmuziek

Sally Potter, Fred Frith

Camera

Robby Müller

Montage

Herve Schneid

Geluid

Jean-Paul Mugel, Gerard Hardy

Kleur

Kleur

Art director

Carlos Conti