Dance of the wind (1998)

Regie

Rajan Khosa

Scenario

Robin Mukherjee, Rajan Khosa

Release

23-04-1998

Studio

Filmcompany-Rotterdam

Duur

90
Filminformatie

Verhaal

Pallavi Seghel is een succesvol zangeres van klassieke Hindoestaanse liederen. Haar moeder Karuna Devi was dat ook al en ondanks haar hoge leeftijd is zij nog steeds Pallavi's lerares. Pallavi is er van overtuigd dat zij nog veel te leren heeft. Soms vraagt zij Karuna nieuwsgierig naar haar leraar, maar die laat daar niets over los. Vlak voordat haar moeder sterft, verschijnt voor het huis een oude man met een klein meisje dat betoverend mooi zingt. Pallavi, die door het trauma van het verlies van haar moeder én leraar haar stem verloren heeft, raakt gefascineerd door het meisje. Af en toe duikt het kind plotseling in haar omgeving op, maar op een raadselachtige manier verdwijnt ze weer even snel. Pallavi zondert zich steeds meer af, zowel van haar studenten als van haar echtgenoot en neemt intrek in het huis van haar moeder. Het meisje leidt haar uiteindelijk naar het huis van de oude man, die Baba blijkt te heten, de naam die haar moeder één keer heeft genoemd. Is deze man werkelijk Karuna's leraar geweest? En heeft het meisje echt, zoals ze beweert, in haar nachtelijke dromen van Baba leren zingen? Als dat allemaal waar is, heeft de oude man haar nog heel wat te leren, vermoedt Pallavi.

Cast

Kitu Gidwani (Pallavi Seghel), Bhaveen Gosain, Roshan Bano (klein meisje), Kapila Vatsyayan (Karuna Devi), B.C. Sanyal (oude man Baba)

Ontstaan

Indiaas-Duits-Engels-Nederlandse co-produktie. Rajan Khosa (Delhi, 1961) won in 1992 in Rotterdam de Hubert Bals Award voor de korte film THE MOTH AND THE FLAME. DANCE OF THE WIND is zijn eerste lange speelfilm en werd mede gefinancierd door het NCO en het Hubert Bals Fonds.

Filmuziek

Shubba Mudgal

Camera

Piyush Shah

Kleur

Kleur