Liefde en geluk (1997)

Alternatieve titel: Love and happiness

Regie

Minne Kavoulis ( pseudoniem voor Erik E. de Vos)

Scenario

Erik E. de Vos

Release

29-09-1997

Studio

Heldin Films

Duur

83
Filminformatie

Verhaal

De jonge, zelfbewuste vrouw Anna ontmoet op een avond MichaŽl. Hoewel ze twijfelt of hij wel De Ware is, begint ze toch iets met hem. Maar Anna's dromen blijven: twee mannen die met een fiets aan de hand ergens naar op weg lijken, pratend over schuld, verlossing en dergelijke. MichaŽl en Anna lijken op elkaar uitgekeken wanneer ze de zelfverzekerde Tom ontmoeten. In een nacht vol duistere passie geeft Anna zich zowel aan Tom als aan MichaŽl, met uiteindelijk fatale gevolgen. Dan duiken ook de mannen uit haar dromen op.

Cast

Anne Cavadino (Anna), Ad Knippels (Bob), Koos Vos (Peter), Sebastiaan Labrie (MichaŽl), Maaike van Leijen (Madeleine), Jacomien Kodde (Nicolette), Gerard Borkus (Tom), Duco de Vries (klant in winkel), Erik E. de Vos (winkelchef), Philip Pelgrom (barman), FabiŽnne Adriaanse, Cris Backer, Donald Beekman, Emmy Doeve, Ariane Hetharia, Arjan Holthaus, Raoul Kreeft, Suzanne Luger, Robert Neugarten, Maarten Mulder (bezoekers cafť)

Ontstaan

Minne Kavoulis is een pseudoniem voor 'HP/de Tijd'-filmjournalist Erik E. de Vos. De opnamen -allen in Amsterdam- voor LIEFDE EN GELUK begonnen in mei 1995 en werden in december van dat jaar afgerond. De film kreeg na de premiŤre in Utrecht in 1997 uitsluitend negatieve tot zeer negatieve reacties. Van de film leek niemand ooit meer iets te zullen horen tot januari 1999 toen distributeur Filmmuseum de film uitbracht voor een aantal nachtelijke vertoningen in bioscoop Kriterion in Amsterdam. Dat kostte het Filmmuseum 3.500 gulden. Als voorfilm bij het roulement was NOG VELE JAREN van Sietske Tjallingii te zien. PremiŤre: 29 september 1997 (Nederlands Film Festival) /7 januari 1999 (nachtvoorstelling Kriterion-Amsterdam).

Filmuziek

Ed Kuepper

Camera

Martin Struijf

Montage

Peter van den Berg, Erik E. de Vos

Geluid

Eric Leek, Ben Bouwmeester, Maaike van Leijen

Kleur

Kleur

Art director

Corine Nijenhuis