Vloek van het testament, De (1915)

Regie

Release

16-02-1915

Studio

Maurits H. Binger/Louis H. Chrispijn sr.

Duur

-1
Filminformatie

Verhaal

Een door een kistenmaker gevonden document wordt gestolen door een advocaat en diens vrouw en komt pas weer in handen van de eerlijke vinder na een scheepsbrand en de dood van de dieven.

Cast

Annie Bos (Annie van Dalen, actrice), Willem van der Veer (Willem van Dalen, haar man), Jan van Dommelen (Jan Velsen, meubelmaker), Christine Chrispijn-van Meeteren (Sarda, zijn vrouw), Coen Hissink, Nelly de Heer, Fred Homann

Ontstaan

Van deze film wordt gezegd dat er zestig kopieŽn werden verkocht naar negentien landen: twaalf naar Engeland, zeven naar Oostenrijk, zes naar Duitsland, vier naar Rusland, vier naar Amerika, twee naar ItaliŽ enzovoort. In eigen land liep slechts ťťn kopie. De film speelde voor een deel op de RuÔne van Brederoo en verder ook aan zee, of beter op zee. Bij Egmond was een wrak aangelopen dat als passagiersboot werd gebruikt, terwijl men zelf twee vlotten bouwde: een voor de camera en een voor de schipbreukelingen. Ook de reddingsboot liet men uitvaren, om deze met inhoud en al te laten omslaan zodat bemanning en medespelenden allen te water raakten.

De regie is vermoedelijk door Binger overgenomen van zijn vaste regisseur Chrispijn, toen deze besloot terug te keren naar het levende toneel.

Vermiste film.