Twijfel tussen waarheid en tijd (1995)

Regie

Jos Wigman

Scenario

Jos Wigman

Release

29-01-1995

Duur

86
Filminformatie

Verhaal

Een vader keert in gezelschap van zijn twee dochters naar zijn geboortegrond terug. Hij maakt, in het besef dat zijn einde nadert, de balans op van zijn leven. Hij koestert de wens om nog één keer naar Venetië te gaan. Omringd door de niet belangeloze zorg van zijn beide dochters, een burende kapper en een arts, viert hij zijn zeventigste verjaardag. Tijdens dit feest stort hij in elkaar en maakt nog eenmaal de reis van zijn leven. Twijfel tussen waarheid en tijd bepaalt het heden. Zoals elk heden in het verleden was. Alleen in het ene heden was de waarheid leugen en in het andere niet. De hoofdpersonen lijken verstrikt, niet alleen in deze tegenstelling, maar ook in hun onvermogen buiten zichzelf te treden.

Cast

Monic Hendrickx (Vera), Marij Hille (Jonah), Martien Hendriks (Van der Wille), Herman Mertens (Meierhoff), Lambert Wigman sr.(Glazenborg), Ernst Jansz, Dianne Krijnen

Ontstaan

Super VHS-videofilm gemaakt met scenariosubsidie van de provincie Noord-Brabant. Opgenomen in Gemert, Venetië, St. Petersburg en de Peel. Iedereen heeft pro deo aan de film meegewerkt. De flash-backs van de hoofdpersoon zijn in kleur gefilmd en worden vergezeld door poëtische teksten. De rest van de film is in zwart-wit. Première: 29 januari 1995 (International Filmfestival Rotterdam).

Filmuziek

Ernst Jansz, Wagner, Moussorgsky, Schumann, Brahms, Weill

Kleur

Kleur