Laagland (1995)

Alternatieve titel: Lowland

Regie

Yolanda Entius

Scenario

Yolanda Entius

Release

24-09-1995

Duur

104
Filminformatie

Verhaal

Ploeterende helden op zoek naar de kunst van het leven. Jan werkt in Amsterdam op een ontwerpbureau waar ze wc-papier in de kleuren van herfstbladeren ontwikkelen. De benedenbuurman van Jan pleegt zelfmoord en dit roept bij Jan de vraag op waarom hij dat eigenlijk ook niet doet. Wat heeft hij nu om voor televen? Jan gaat op zoek naar de motieven van zijn buurman en komt daarbij Ellen tegen, op wie hij verliefd wordt. Maar Ellen onderhoudt al een onmogelijke relatie met haar broer Simon. Simon en Ellen knappen samen een hotel op. Aan het eind wil Ellen weg en gaat ook weg, maar Simon houdt haar tegen. Ellen wijst Jan de deur. Teleurgesteld in de liefde vervoegt Jan zich bij zijn vriend, die met een kunstenares vakantie houdt bij een nabijgelegen fabrieksschoorsteen.

Cast

Marcel Musters (Jan), Lineke Rijxman (Ellen), Tom Jansen (Simon), Finn Poncin (Jos, vriend van Jan), Yolanda Entius (Jetteke), Marre van den Brand (meisje), Mark Rietman (Leo), Oda Spelbos, Mira de Vries, Mijs Heesen (vriendinnen), Ella Snoep (buurvrouw)

Ontstaan

Opgenomen in onder andere een oud veerhuis te Nieuwpoort en in de gemeente Liesveld. Regiedebuut van de actrice uit KROKODILLEN INAMSTERDAM. 279 bezoekers. Première: 24 september 1995 (Nederlands Film Festival) / 3 oktober 1996.

Filmuziek

Raymond van het Groenewoud

Kleur

Kleur