Wildgroei (1994)

Alternatieve titel: It will never be spring

Regie

Frouke Fokkema

Scenario

Frouke Fokkema

Release

14-04-1994

Studio

Sigma Filmproductions

Duur

92
Filminformatie

Verhaal

Een vrouw vat een obsessieve liefde op voor een onbekende uitgever. De aantrekkingskracht neemt alleen maar toe als blijkt dat deze vrijgezel is en een fraai landhuis in de Betuwe bewoont. Ze besluit dat ze die man moet hebben tot elke prijs. Na de bekrachtiging van hun romance blijken de minnaars maar bar weinig gemeen te hebben, behalve zin in sex. Om alles een beetje levendig te houden, geven ze zich over aan ingewikkelde machtsspelletjes, waarbij steeds minstens één partner gehavend uit de strijd komt. Na de introductie van een derde partij, Lins ongecompliceerde, door weinig principes gehinderde zuster Maro, verloopt de verhouding nog moeizamer. De teloorgang van hun relatie is een gevolg van het feit dat ze elkaar eigenlijk letterlijk niets te vertellen hebben. Het enige gespreksonderwerp, de roman die Lin aan het schrijven is, wordt het strijdperk waarop alle irritaties worden uitgevochten. De titel van de film is ontleend aan het psychiatrisch jargon en betekent 'het malen in je hoofd', waar vooral demente ouderen last van schijnen te hebben.

Cast

Hilde van Mieghem (Lin Lammerse), Thom Hoffman (uitgever Emil Lombardo), Ellen ten Damme (Maro Lammerse), Julien Schoenaerts (Detlef), Hans Croiset (Duvekot), Fiet Dekker (Mien), Pim Lambeau (Johanna), René Eljon (barkeeper), Ger Thijs (Casanas), Joop Cramer(accordeonist feest), Sep van Kempen (mooie boerenjongen), Henk Kemps (Boris, postbode)

Ontstaan

Opgenomen in de Betuwe en o.a. in bioscoop 'The Movies' te Amsterdam. Zwart-wit film is gebruikt voor de baby- en de doodscènes, Kosten film: 2.500.000 gulden. 6.229 bezoekers.

Facts

Het scenario van de film is verschenen als 15e deel in dereeks 'Het Nederlands Scenario' (1994). Het slotbeeld van de film eindigt in het wit, omdat de oorspronkelijk bedoelde (en gefilmde) val over de railing van de brug niet goed gelukt was.

Prijzen

In januari 1996 won WILDGROEI op het International Filmfestival 'Faces of Love' in Moskou de hoofdprijs ($10.000). Geselecteerd voor het 47ste Festival International du Film te Cannes voor het onderdeel 'Semaine de la Critique'.

Filmuziek

Han Otten, Maurits Overdulve, Soundpalette

Camera

Gerard Vandenberg

Montage

Ot Louw

Kostuums

Rein Walraven

Geluid

Huub Nijhuis

Kleur

Kleur

Art director

Rikke Jelier, Alfred Schaaf