Angie (1993)

Regie

Martin Lagestee

Scenario

Martin Lagestee

Release

14-10-1993

Studio

Lagestee Film, Veronica-Meteor Film

Duur

96
Filminformatie

Verhaal

Angie komt thuis uit het kindertehuis en trekt weer bij haar moeder in, maar dat klikt niet echt goed. Na een akelig incident met de nieuwe vriend van haar moeder trekt Angie woedend bij haar oudere broer Alex in. Alex leeft van de kleine criminaliteit en als hij Angie daarin betrekt, stevenen ze al gauw af op de ondergang. Met Frank, die een speelschuld van 16.000 gulden heeft, vormen Angie en Alex een crimineel trio. Het drietal betaalt uiteindelijk Franks speelschuld tijdens een gevaarlijke autorace: twee auto's rijden tegen elkaar via de verkeerde weghelft. Angie stapt in bij een van de coureurs. Alex bedreigt na de race Peter Koudbier (een heler), berooft Frits en gaat er met Angie en Frank vandoor... Omgekeerd sprookje zonder happy-end.

Cast

Annemarie Röttgering (Angie Kempers), Daniël Boissevain (haar broer Alex), Hidde Schols (Frank Rothuizen), Derek de Lint (Peter Koudbier), Marijke Veugelers (Angie's moeder), Peter Tuinman (rechercheur Burger), Pieter Lutz (ome Harry), Harry van Rijthoven (Wim Hoffman, vriend van Angie's moeder), Tygo Gernandt (Freddy, vriend van Alex), Jack Wouterse, Gijs Staverman (deejay)

Ontstaan

Röttgering en Boissevain debuteerden in deze actiefilm met incestueuze relatie tussen broer en zus. Opgenomen in 32 draaidagen op 24 locaties in en om Amsterdam. Budget 1,65 miljoen gulden. Flop in de bioscopen; de recette van vier voorstellingen in City-1 in Amsterdam bedroeg de eerste dag 583 gulden; elders bleek het nog erger te kunnen. De leeftijdsgrens van de film werd bij herkeuring verlaagd van 16 naar 12 jaar, gezien het zonder commentaar ten toon spreiden van gewelddadige en anti-maatschappelijke taferelen. 10.000 bezoekers.

Filmuziek

Joop Koopman, Clifford Scholten, Marty Miller, Allard Kooi

Camera

Tom Erisman

Montage

Herman P. Koerts

Geluid

Victor Dekker

Special effects

Arthur van Oest

Kleur

Kleur

Art director

Harry Ammerlaan