Acto en cuestión, El (1993)

Alternatieve titel: act in question, The

Regie

Alejandro Agresti

Scenario

Alejandro Agresti

Release

27-09-1993

Studio

Allarts/VPRO

Duur

114
Filminformatie

Verhaal

Verhaal van de opkomst en ondergang van de Argentijnse goochelaar Miguel Quiroga. In een gestolen boek heeft Miguel Quiroga de formule gevonden om mensen en dingen te doen verdwijnen. Hij heeft succes over de hele wereld. Zijn enige angst is dat er een ander exemplaar van het boek bestaat en dat dat zal uitkomen. Alleen de vrouw van zijn dromen heeft het door.

Cast

Carlos Roffe (Miguel Quiroga), Sergio Poves Campos (Amilcar Liguori), Lorenzo Quinteros (Rogelio), Mirtha Busnelli (Azusena), Natalie Alonso Casale (Sylvie), Daniel Burzaco (Natalio), Guido Lauwaert (mute friend), Toone de Cooman (young Quiroga), Pepe Dizzy (journalist),Franco Togni (assistant magician), Giuseppe Sordi (bookseller), Merel Notten (woman parc), Anne Marie de Brauw (writing woman), Luc de Sterk (violin teacher), John Bramble (photographer parc), Jean-Pierre de Bruyne (adoptive father), Suzanna de Bruyne (adoptive mother), Michael Manicardi (father), Rosita de Clerck (mother)

Ontstaan

Spaans gesproken. Opgenomen in o.a. München, Praag, Sofia, Parijs, Gent en Rotterdam. Driedelige VPRO-televisieserie; dit zeer tot ongenoegen van Alejandro Agresti, die gesmeekt heeft om de film niet in drie stukken te hakken voor vertoning op de tv. Daarna mocht hij van de VPRO niet meer in de bioscopen worden vertoond, zelfs niet in Argentinië. Dit was voor de regisseur een van de hoofdredenen om Nederland de rug toe te keren.

Prijzen

De televisieserie werd tijdens een door de European Broadcasting Union georganiseerd radio- en tv-festival onderscheiden met de Premios Ondas 1993.

Filmuziek

Toshio Nakagawa

Camera

Nestor Sanz

Montage

Stefan Kamp

Geluid

Ed van Baaren, Kees de Groot, Axel Haringa

Kleur

Zwart-Wit

Art director

Wilbert van Dorp, John Bramble