Op afbetaling (1993)

Alternatieve titel: betrayed, The

Regie

Frans Weisz

Scenario

Jan Blokker

Release

11-02-1993

Studio

VPRO, Lowland Series, Cineteam

Duur

120
Filminformatie

Verhaal

Het verhaal speelt zich af in een provinciestadje in de jaren vijftig. De advocaat Henk Grond is getrouwd met de mooie Olga. Samen met hun zoon vormen ze een leuk gezin. Als Grond ontdekt dat zijn vrouw een affaire heeft met zijn oudere collega Grewestein, wordt hij niet direct boos, maar ontwikkelt een plan om wraak te nemen op afbetaling.

Cast

Gijs Scholten van Aschat (Henk Grond), Renée Soutendijk (Olga), Annet Malherbe (Mien), Coen Flink (Piet Grewestein), Willem Nijholt (Krynie Woudema), Wouter Steenbergen (Sjef van Relte), Johan Simons (rechercheur), Marieke Heebink (Alie), Jack Wouterse (Pees), Belouden Tex (Fried), Damien Hope (Charly), Marisa van Eyle (Emmy), Frans de Wit (gorilla), Ferry Kaljee (knockouter), Adriaan Adriaansen (bloemenkoopman), Mark Rietman (chirurg), Evert van der Meulen (rechercheur 2), Het Ledenlijstkoor o.l.v. Sigrid van der Linden (koor)

Ontstaan

Opgenomen in Haarlem, Utrecht en Leiden. Eerder een VPRO-televisieserie; uitgezonden in 3 delen op 10, 17 en 24 mei 1992 (150 minuten.)

Filmuziek

Theo Nijland

Camera

Goert Giltaij

Montage

Ton Ruys

Kostuums

Francis Hutjers

Geluid

Marcel de Hoogd

Kleur

Kleur

Art director

Jaap Verburg