Two people - analysis of a seduction (1992)

Regie

Pim de la Parra

Release

03-09-1992

Duur

74
Filminformatie

Verhaal

De film gaat over de door mystiek beheerste relatie tussen een Australische schrijfster en de Amsterdamse bell-boy Paolo. Een beroemde schrijfster wordt geconfronteerd met de deadline voor haar nieuwe roman, wat een op waarheid gebaseerd verhaal over verleiding moet zijn. Ze neemt haar intrek in een luxueus hotel en verleidt de bellboy Paolo. Deze timide man laat de vrouw in zijn grote appartement verblijven. Gedurende hun korte relatie wordt informatie over het verleden van Paolo en de moord op zijn vrouw geopenbaard. De monologue interieur, ingesproken in haar dicteerapparaat, beschrijven haar ervaringen en verschaffen tevens alle informatie die ze nodig heeft voor haar nieuwe roman 'Analysis of a seduction'.

Cast

Pim de la Parra (Paolo da Silva), Hedda Oledzky (Zina Marlowe), Dela Maria Vaags, Renée van Egmond, Jasper Faber, Marijke Copper, Leslie Paul Woodruff, Hugo van Riet

Ontstaan

De negende 'minimal movie' in de reeks die door Pim de la Parra werd geëntameerd. Opgenomen in vijf dagen. Engels gesproken.

Facts

Het Filmjaarboek 1990-1995 heeft TWO PEOPLE niet opgenomen, wegens twijfel aan het bestaan van een vertoonbare en distribueerbare kopie.

Filmuziek

Jos van den Woudenberg

Kleur

Kleur