Oh boy! (1991)

Regie

Orlow Seunke

Scenario

Orlow Seunke

Release

08-05-1991

Studio

First Floor Features

Duur

88
Filminformatie

Verhaal

In een grote filmstudio wordt een film gemaakt in het decor van een woestijn. De opnamen verlopen niet vlekkeloos door problemen op de set. De film gaat over twee concurrerende benzinepomphouders. Twintigjarige Boy, gespeeld door de verlegen en onervaren acteur Pim, is de eigenaar van een niet zo goed lopende garage. Boy's rustige leven verandert ingrijpend als Bozz arriveert, een ijdele en door de wol geverfde acteur, Gert geheten. Zijn sexy dochter Gal werkt in Bozz' luxe garage. Boy wordt verliefd op haar, maar elke stap die hij zet word gedwarsboomd door hetzij haar vader of haar kleine broer Sonny. Ook in de werkelijkheid, buiten de film in de film, is Pim verliefd op de mooie actrice die de rol van Gal speelt. Hij probeert haar aandacht te krijgen, maar dit lukt niet echt. Ondertussen heeft Gert ook zijn zinnen gezet op de actrice. Er ontstaat een strijd tussen de twee acteurs en dit loopt zo uit de hand dat ze moeite krijgen om hun rol te blijven spelen. Film en realiteit worden haast niet meer te onderscheiden.Dit tot wanhoop van de regisseur, die langzamerhand de controle over zijn film verliest.

Cast

Orlow Seunke (Boy, Pim), Kees van Kooten (Bozz, Gert), Monique Smets (Gal), Peer Mascini (regisseur), Huub Stapel, Jim van der Woude, Tom Jansen, Steffen Kroon (Sonny), Marc Didden (Theo), Pier van Brakel, Job van As, Ingrid van Alphen, Willy van der Griendt, Flip Filz, Bart Witteveen, Wijo Koek, Kees Kroese, Steven van Couwelaar, Herma Brouwer, A.J. Heerma van Voss, Ton de Graaf, Gert-Jan Dröge, Punch (hond), Larry

Ontstaan

Dialogen zowel in het Nederlands als het Engels opgenomen. De opnamen vonden o.a. plaats in Central Studio's-Utrecht, Cineco-Amsterdam en strandpaviljoen de Zeemeeuw. Hommage aan zwijgende filmheld Buster Keaton. 26.479 bezoekers; nummer 81 over 1991.

Facts

In de rol van Kees van Kooten zitten zinnen die Gerard Thoolen letterlijk heeft gezegd tijdens zijn ruzies met Orlow Seunke bij de opnamen van PERVOLA.

Filmuziek

Maarten Koopman

Camera

Marc Felperlaan

Montage

Orlow Seunke, Hans van Dongen

Kostuums

Anne Verhoeven

Geluid

George Bossaers

Special effects

Hans Voors

Kleur

Kleur

Art director

Rikke Jelier, Willem Klewais