Silvia Silombra (1913)

Regie

Louis H. Chrispijn sr.

Release

28-09-1913

Studio

N.V. Maatschappij voor Artistieke Cinematografie (Filmfabriek Hollandia)

Duur

-1
Filminformatie

Verhaal

Silvia is opgegroeid in armoedige omstandigheden. Zij weet desondanks uit te groeien tot een succesvol actrice. Ze staat op het punt te trouwen met de toneelschrijver René Raneck als ze last krijgt van duizelingen en geheugenverlies. De dokter vertelt haar dat haar vader aan delirium tremens is overleden en dat zij niet moet trouwen, want het is erfelijk. Ze verbreekt het contact met René zonder de reden te vertellen. Ze krijgt geen rollen meer en valt terug in de armoede. Ze besluit een brief met het hele verhaal te laten schrijven door een priester. Als René komt vindt hij Silvia op haar sterfbed met een foto van hem in haar handen.

Cast

Julia Cuypers (volwassen Silvia), Willem van der Veer, Charles Gilhuys, Louis H. Chrispijn sr, Caroline van Dommelen, Enny de Leeuwe (kind Silvia), Jan van Dommelen (Silvia's vader en een priester), Mary Beekman, Julia Cuypers, Jan Holtrop, Alessia Serodino, Christine Chrispijn-van Meeteren

Ontstaan

Filmdebuut van Willem van der Veer, één van de belangrijkste acteurs uit de periode van de zwijgende film. Vermiste film.