Wilde harten (1989)

Alternatieve titel: Wild hearts

Regie

Jindra Markus

Scenario

Jindra Markus

Release

01-09-1989

Studio

Added Films

Duur

103
Filminformatie

Verhaal

Alison, een jonge, mooie vrouw, is hard op weg een ster te worden in de showbizz. Haar impressario Martin heeft haar weggehaald uit de wereld van de kleine theatertjes en gaat haar nu 'groot' brengen. De tamelijk louche impressario heeft een jongere broer, Quinten, die ook niet helemaal zuiver op de graat is. Hij is verslaafd aan coke en pillen en financiert dat door banken te beroven en valse cheques in te wisselen. Alison en Quinten ontmoeten elkaar voor het eerst bij het afscheidsoptreden van Alison en haar oude theatergroep. Alison betrapt Quinten terwijl hij wat binnenzakken rolt, maar ze houdt haar mond. Het komt tot een tweede ontmoeting op het strand, waar Quinten zich schuilhoudt voor de politie. Opnieuw verraadt Alison hem niet en er ontstaat een gepassioneerde verhouding tussen de twee. Quinten voorziet Alisons huis van nieuwe meubels en niets lijkt hun geluk in de weg te kunnen staan. Maar Quintens coke-dealer doet opnieuw een beroep op hem en intussen probeert Martin Alison geld af te troggelen. Bij een bankoverval die Quinten pleegt met enkele maten schiet een van hen Quintens vader Ormas, die toevallig aanwezig is in de bank, neer. Op zijn sterfbed vertelt Ormas aan Quinten dat hij niet zijn echte vader is. Ook Quinten belandt in het ziekenhuis. Door zijn ongezonde manier van leven heeft zich een tumor in zijn hoofd ontwikkeld. Bij de operatie gaat iets fout, waarna Quinten met opgezwollen hoofd en lichaam verder moet. Hij probeert het opnieuw met Alison, maar dat loopt op niets uit. In een laatste poging om nog iets van zijn leven te maken verhindert Quinten dat Martin er met Alisons geld vandoor gaat. Als gevolg van die actie komt hij om het leven tussen de draaiende reclamezuilen bovenop het theater waar Alisons show wordt voorbereid.

Cast

Alexandra van Marken (Alison), Han Oldigs (Quinten), Herbert Flack (Martin), Wim van Rooij (Primo), Frank Schaafsma (Tommie), Joop Doderer (Ormas), Andrea Domburg (Dora), Tom de Ket, Yorrick van Wageningen (handlangers), Dries Smits, René van Asten, Fred Florusse (cabaretiers), Hein Boele (choreograaf) Tingue Dongelmans (verpleegster), Ronald Beer (arts), Rob Fruithof (journalist), Ab Abspoel (politieman in ziekenhuis), Rita Veth (Heilssoldate), Fred Vaassen (eigenaar strandtent), Coen van Vrijberghe (visser/afficheplakker), Marnix Kappers (makelaar), Rosita Steenbeek (hoertje)

Ontstaan

Tijdens de opnameperiode bleek al dat er veel te weinig dagen waren om alles uit het script in beeld te brengen. Halverwege de produktie werd er derhalve geschrapt. Zeer slecht ontvangen bij de pers. 13.926 bezoekers.

Filmuziek

Michiel Jansen, Erik Brusse

Camera

Peter de Bont

Montage

Henk van Eeghen

Kostuums

Marjolein Stokkink

Geluid

Marcel de Hoogd

Special effects

Harry Wiessenhaan

Kleur

Kleur

Art director

Harry Ammerlaan