Gevoel van meer, 'N (1986)

Alternatieve titel: Too proud by half

Regie

Bob Entrop

Scenario

Bob Entrop, Anneke Hopmans

Release

07-10-1986

Studio

Sol. Film

Duur

65
Filminformatie

Verhaal

Een gezellig clubje jongens en meisjes, waaronder twee zwarte jongens, runnen een fietsenstalling. Zij kunnen het goed met elkaar rooien en losjes gemaakte grappen over verschillen in huidskleur worden wel getolereerd. De natuurlijke leider van de groep let er evenwel scherp op dat deze opmerkingen niet te ver gaan. Zakelijk gaat het ook voorspoedig, tot het geldkistje met tweeduizend gulden erin is verdwenen. Er is alle reden om te veronderstellen dat iemand van de groep dat heeft gedaan. De onderlinge verhoudingen staan onder druk en als een van de zwarte jongens, Iwan, wordt verdacht door Peter, blijkt ook de laatstgenoemde niet vrij van vooroordelen. De geest is uit de fles en het kost veel moeite om deze er weer in te krijgen.

Cast

Noud Heijna (Peter), Lisette van Geldorp (Eva), Juan Levenswaard (Ramsley), Jessica Mous (Karin), Patrick Muller (Iwan), Edwin Verkooijen (Frits), Anne-Marie van As (Annet), Ralf Kämena (Gijs)

Ontstaan

Subsidie voor deze SOL.Film werd verstrekt door WVC hoofdafdeling Welzijn Minderheden, de NCO, NOS-televisie en door twee provincies en tien gemeenten. Vrij slecht ontvangen door de Nederlandse pers.

Prijzen

Bekroond op het festival te Laon (Frankrijk) 1986.

Filmuziek

Toon Plasman

Camera

Marc Felperlaan

Montage

Bob Entrop

Geluid

Gerjan Miedema, Marcel Siegmund

Kleur

Kleur

Art director

Gerard Hoogland