Giovanni (1983)

Regie

Annette Apon

Scenario

Annette Apon

Release

22-09-1983

Duur

95
Filminformatie

Verhaal

De Nederlandse modefotografe Diane arriveert in een hotel in Rome. Ze is daar met een tweeledig doel: het maken van een fotoreportage en het terugvinden van een vroegere vriend (minaar?): Giovanni. Ze belt allerlei mensen op om achter zijn verblijfplaats te komen, maar zonder succes. Als Diane er op een keer niet is, verschijnt Giovanni plotseling. Hij wacht een tijdje op de hotelkamer en vertrekt dan met achterlating van een briefje. Diane vindt het briefje echter niet. Giovanni is niet de enige die tijdens één van Diana's perioden van afwezigheid de hotelkamer betreedt. Datzelfde doen, langs verschillende wegen, een verliefd stel, diverse kamermeisjes, een diefachtige chasseur en tenslotte een gewonde terrorist. Na het verblijf van de laatste treft Diane de kamer in ontredderde toestand aan. Op hoge toon meldt ze dat ze niet langer in het hotel blijft. Na een onprettige confrontatie met de politie, die onduidelijke verdenkingen tegen haar koestert, vertrekt ze.

Cast

Truus te Selle (fotografe Diane), Guusje van Tilborgh, Edwin de Vries, Petra Laseur, Gijs de Lange, Frank Groothof, Rose Thesing, Rachel Haug, Anton van Geffen, Pierre Bokma, Joost Prinsen, Victor van Swaay, Judith Berkhout, Nicolette Blok, Eva Boer, Joke Kalmijn, Erna Kamerbeek, stemmen: Edda Barends, Hans Veerman

Ontstaan

De film werd geheel in de studio (Cinetone Studio's te Amsterdam) opgenomen en de camera verlaat de hotelkamer niet; die registreert alleen wat daar gebeurt. Filmfragmenten uit CRONACA DI UN AMORE (Michelangelo Antonioni, 1951) en IL PRATO (Paolo & Vittorio Taviani, 1979).

Filmuziek

Gianni Morandi, Beverly Sills, Umberto Tozzi, Marcella Bella, Anna Identici, Miguel Bosé, Godona Trio

Geluid

Erik Langhout

Kleur

Kleur