Blind Date (1996)

Regie

Theo van Gogh

Scenario

Valéry Boutade (pseudoniem voor Theo van Gogh, de acteurs Renée Fokker en Peer Mascini en cameraman Tom Erisman)

Release

29-08-1996

Studio

Eric Peters

Duur

90
Filminformatie

Verhaal

In BLIND DATE speelt een stel, dat elkaar al jaren kent, een rollenspel via contactadvertenties in een poging om met elkaar en met het verlies van een kind om te gaan. In een voice-over leest hun dode dochtertje, Annabel, voor uit haar dagboek.

Cast

Renée Fokker (Katja), Peer Mascini (Pom), Roeland Fernhout (Barman), Wouter Brave (Tango Danser), Boris Bergshoeff (Annabel, baby), Lizet Hupkes (Annabel, voice- over)

Ontstaan

In acht dagen voor 340.000 gulden in de casinozaal van het Amsterdamse Hilton hotel opgenomen. Voor BLIND DATE zijn er twee eindes gedraaid. In het eerste stopt Pom een revolver in zijn mond, haalt de trekker over en dan komt er opeens een vlaggetje in beeld waarop 'pang' staat. In het tweede schiet hij zich echt overhoop. Het is einde twee geworden. Theo van Gogh produceerde de film zelf, maar kreeg via produktiemaatschappij Bergen een afwerkingssubsidie van het Nederlands Fonds voor de Film.

Goed ontvangen bij de filmpers. Na zes en halve week bioscooproulement had BLIND DATE, met vier kopieën, 146.944 gulden opgebracht. 24.963 bezoekers.

Facts

De film eindigt met 'Deze film werd mogelijk gemaakt door de Elco Brinkmans Stichting ter bevordering van 'het gezin als hoeksteen van de samenleving'.

Filmuziek

Rainer Hensel

Camera

Tom Erisman

Montage

Ot Louw

Kostuums

Natalie Meys

Geluid

Ben Zijlstra

Art director

Ruud van Dijk