Allemaal tuig! (1982)

Regie

Ben Sombogaart

Scenario

Hans Melissen, Ben Sombogaart

Release

28-10-1982

Studio

IKON-TV

Duur

94
Filminformatie

Verhaal

Een jeugdbende is na een jaar van vernieling en diefstal door de politie opgepakt. In afwachting van hun veroordeling proberen ouders en buurtbewoners hen op te vangen. Om aan onderdak te komen kraken de jongeren een leegstaand politieburo in de wijk. Een tv-verslaggeefster gaat op zoek naar de ex-jeugdbende en volgt hen tot op de dag dat ze moeten voorkomen. Door interviews probeert ze een beeld te krijgen van wat er vr hun arrestatie gebeurd is. Deze interviews gaan over in flash-backs waarin we zien wat voor problemen de jongeren thuis en op school hadden, hoe ze elkaar hebben leren kennen en wat ze daarna allemaal hebben uitgespookt.

Cast

Tonny Tedering (Bart), Floris Andringa (Monne), Annemarie van Ginkel (Anja), Pieter Hessel (Wijnand), Femy Keuben (Shirley), Ronald Straub (Leen), Matthijs van den Elzen (Jaap), Mietje Feltmann (Tessie), Pieter Loef (Harry), Germaine Groenier (tv-reporster), Joop Compter (vader Wijnand), Pommel Donckers (moeder Monne)

Ontstaan

Tot speelfilm gemonteerde televisieserie (5 afleveringen) van de IKON. Getoond wordt hoe bestaande instituties (waaronder justitie, gemeente, pers en welzijnswerk) zichzelf voortdurend voorbijschieten in de omgang met op de rand van de criminaliteit balancerende groepen, tuig dus, in de termen van de buurtbewoners.

Filmuziek

Jurre Haanstra

Camera

Cees Samson

Montage

Gerrit Hart, Rimko Haanstra

Kostuums

Marjolein Stokkink

Geluid

Erik Langhout

Kleur

Kleur

Art director

Hans Oosterhuis, Hemmo Sportel