Man zonder hart, De (1937)

Alternatieve titel: L'homme sans coeur

Regie

Léo Joannon. Louis de Bree

Scenario

Alfred Marchard

Release

23-04-1937

Studio

France-Europe Film

Duur

-1
Filminformatie

Verhaal

Fabrikant Sourdier vermoordt in drift zijn compagnon als deze hem vertelt dat zijn vrouw hem bedriegt. Hij draait voor vijftien jaar de gevanegnis in en als zijn straf erop ziit, is hij vastbesloten wraak te nemen op Sylvette, nu zijn ex-vrouw en opnieuw getrouwd. Zo staat hij op het punt een tragische vergissing te begaan.

Cast

Louis de Bree (Jean Sourdier), Dolly Mollinger (zijn vrouw Sylvette), Elias van Praag (orgelman), Greta Eigenveld, John Gobau (Jeanton), Lily Bouwmeester, Sam de Vries, Marie van Westerhoven, Wilhelmina Duymaer van Twist, Ank van der Moer, Coen Hissink, Paul de Groot, Miesje Versteeg, Louis Saalborn, Lucas Wensing, Josephine van gasteren, Leo de Hartogh, Jacques Henley, J.V. den Boogaart, Emile van Bosch, Jan Musch, Willem van der Veer, Jules Verstraete, Carla de Raet, Rein Harms, Yard van Staalduinen, Piet te Nuyl, Inge van den Boogaard.

Ontstaan

Na 'Klokslag Twaalf' uit 1936 is dit de tweede (en laatste) film die producent Hans Boekman in Parijs realiseerde met dezelfde crew en in dezelfde decors die gebruikt werden voor de Franse versie 'l'Homme Sans Coeur'.

Filmuziek

Jean Wiener

Camera

Boris Kaufman

Montage

Harry Ankersmit

Kleur

Kleur