Uit elkaar (1979)

Alternatieve titel: Parted, Splitting up

Regie

Herman van Veen

Scenario

Herman van Veen

Release

16-08-1979

Duur

92
Filminformatie

Verhaal

Het gaat niet goed meer tussen cabaretier Vincent en zijn vrouw Linda. Bovendien komt ook zijn zoontje Erik nog onder een auto. Het grote leed slaat dus genadeloos toe. UIT ELKAAR laat zien hoe Vincent dat leed tracht te verwerken in zijn privé- en artiestenbestaan.

Cast

Herman van Veen (Vincent), Monique van de Ven (Linda), Frits de Rek (Erik), Marlous Fluitsma (Evelien), Lou Landré (Olaf), Guido de Moor (journalist), Marjon Brandsma (fotografe), Joop Doderer (zakenman), Marja Koppejan (scriptgirl)

Ontstaan

Titelsong 'Uit elkaar' door Herman van Veen en Monique van de Ven; het nummer behaalde een 21e plaats in de top 40. Andere liedjes: 'Het masker', 'Niet alleen' en 'Liefde van later', alle gezongen door Herman van Veen. Zonder de steun van het Produktiefonds vervaardigde film. Gefinancierd (budget: 1.500.000 gulden) door Herman van Veen. 368.957 bezoekers.

Facts

Monique van de Ven in 'VARA TV Magazine' 48-2006: "(...) Ik kan helemaal niet zingen. Waarop Herman zei: 'Ach tuurlijk iedereen kan zingen'. Eenmaal in de studio kreeg hij in de gaten dat er mensen zijn die écht niet kunnen zingen. Dus ik ben een beetje zingzeggend naar de achtergrond weggedraaid."

Filmuziek

Eric van der Wurff

Kleur

Kleur