Cha Cha (1979)

Regie

Herbert CuriŽl

Scenario

Nina Hagen, Herman Brood, Herbert CuriŽl

Release

13-12-1979

Studio

Herbert CuriŽl / Koos van Dijk

Duur

99
Filminformatie

Verhaal

Gedramatiseerde documentaire. Ondanks scenario is Herman Brood bij zijn omzwervingen door Amsterdam voortdurend zichzelf. De Joegoslavisch-Amerikaanse popzangeres Lene Lovich is een internationaal politiek activiste met als hoofdkwartier een bar in een luxueus hotel in Amsterdam. Nina en Herman trouwen; op hun weg worden ze begeleid door Hell's Angels. Het huwelijk loopt mis als Nina dreigt zich bij Hermans groep de Wild Romance te voegen.

Cast

Herman Brood, Nina Hagen, Lene Lovich, Less Chapell, Koos van Dijk, Geert Greven, Wild Romance, Meteors, Hans Dulfer Kwintet, The Hell's Angels Amsterdam Holland, Bertus Borger, Dolf Brouwers, Jules Deelder, Nelly Frijda, Ramses Shaffy, Simon Vinkenoog, Garrison-van Dike band, Son McGauley, Erwin Bastiaans, Freddy Cavalli, Daniel, Renee van Egmond, Peter Engelsman, Gigi Garrison, Josť van Iersel, Monica Tjen A Kwoei, Martin, Danny Lademacher, Kees Meerman, Meneer van der Molen is de naam, Pim Stahle, Floor van Zutphen, de inwoners van Ruigoord

Ontstaan

Op het Nederlands Film Festival 2004 was een nieuwe versie te zien van de film. Regisseur Herbert CuriŽl heeft de film uit 1979 voorzien van een nieuwe proloog en epiloog. In de proloog zijn meer beelden te zien van het filmhuwelijk van Brood en zangeres Nina Hagen. De epiloog bestaat uit een compilatie van beelden over de zelfmoord van Brood in juli 2001. De nieuwe Cha-cha beleefde zijn premiŤre op de 2e Hollandsche Filmnacht op vrijdag 24 september 2004 in het Utrechtse Rembrandt-theater.

De film geeft een tijdsbeeld van Amsterdam tijdens de gloriedagen van de punktijd. Behalve Herman Brood en Nina Hagen zijn in de film onder anderen Sjef van Oekel, Ramses Shaffy, Jules Deelder en Simon Vinkenoog te zien. Hoewel Cha-cha indertijd geen bioscoopsucces was, heeft de film inmiddels een flinke cultstatus verworven.

Facts

Duidelijke medewerking van het Sonesta hotel en het weekblad 'Hitkrant'. Polygoon-archiefbeelden van o.a. de Dodenherdenking 1979 en de krakersrellen zijn in CHA CHA te zien.

Filmuziek

Herman Brood & His Wild Romance

Camera

Frans Bromet

Kleur

Kleur