Andy, bloed en blond haar (1979)

Alternatieve titel: nieuwe ongevoeligheid, De/Andy, Blood and Blond Hair

Regie

Frank Wiering

Scenario

Frank Wiering

Release

12-04-1979

Studio

Sigma Films

Duur

90
Filminformatie

Verhaal

Andy, een jongen uit Hengelo, baalt van de provincie en het werken in een zandstraalwerkplaats. Op weg naar Amsterdam provoceert Andy een medereiziger, die op zijn beurt Andy aangeeft bij de conducteur. Andy's reactie is buiten proportie; hij bewerkt de man met een kaasbijltje. In Amsterdam aangekomen moet in het Vondelpark een homofiel ook aan Andy's kaasbijltje geloven, daarna berooft hij de man van zijn portefeuille, die echter leeg blijkt te zijn. Dan ontmoet hij Ella, een geflipt fotomodel. Zij denkt van Andy gebruik te kunnen maken om af te rekenen met het decadente, verveelde milieu waarin ze haar dagen slijt. Ze neemt hem daartoe mee naar een 'scŔne-feestje' in een dure Amsterdamse flat, met veel klassieke muziek en coca´ne. ╔Ún van de gasten maakt kennis met het kaasbijltje. Na een kort bezoek aan Ella's moeder in haar dure winkel, besluit het stel met een in Amstelveen gestolen Amerikaanse slee uit de zestiger jaren naar Hengelo af te reizen. Daar voelt Ella zich niet thuis; ze wil met Andy naar Parijs. Een overval op een oude sigarenwinkelier maakt Ella bang. Ze is herkend en om haar huid te redden en terug te kunnen keren naar Amsterdam, geeft ze Andy aan bij de politie. Op haar reis terug naar Amsterdam laat ze haar ogen opnieuw op een aardige jongen vallen.

Cast

Andy Vrielink (Andy), Jonna Koster (Ella), Truus Dekker (Ella's moeder), Jan van Royen, Peter Schneider, Hans van den Hoek, Gert Jan Dr÷ge, Tonia Schneider, Beate de Ruyter, Joanita Giessen, Jan Maatman Oonk, Willem Brokman, Albert Luppe, Marcel Witteveen, Arnoud Overbeeke, Ben Vos, Henk Winters, Johan Horst, Frits Oppenoorth, Willy Falkman, Henny Kieft, Charles Engenering, popgroep Normaal, Frank Wiering, Frans Vorstman

Facts

De groep NORMAAL is niet alleen te horen, maar ook te zien in ANDY, BLOED EN BLOND HAAR.

De films werd in 22 draaidagen in tweeŰnhalf jaar opgenomen door debuterend regisseur Frank Wiering. Dit leidt tot een aantal continu´teitsfouten.

Filmuziek

Herman Brood and his Wild Romance, Normaal

Camera

Paul van den Bos

Geluid

Piotr van Dijk

Kleur

Kleur