Q en Q (1978)

Regie

Bram van Erkel

Scenario

Harrie Geelen

Release

27-04-1978

Duur

87
Filminformatie

Verhaal

De jeugdige speurders Q en Q lossen een schilderijendiefstal in een dorp sneller op dan de falende politie. In het vredige dorpje waar Q en Q wonen is in een villa een collectie schilderijen ter waarde van één miljoen gulden gestolen. Enige tijd later worden twee agenten neergeschoten in het dorp. Dit alles vindt plaats op de avond van de 750 jaar-viering van het dorp, waar niet eerder zoiets misdadigs was gebeurd. De jongens Q en Q worden bij hun speurwerk geassisteerd door een actieve opa en de slimme dochter van een politieman.

Cast

Erik van 't Wout (Aristides Quarles van Ispen), Martin Perels (Wilbur Quant), Bob de Lange (opa Quarles), Tamar Baruch (Akkie Swaan), Marlies van Alcmaer (Ada Blom), Onno Molenkamp (insp. Rikkert Swaan), Sacco van der Made (adjudant Mudde), Cor Witschge (agent Drak), Enny de Leeuwe (vrouw Fok), Hammie de Beukelaer (Gerard Kokkerneel), Rudolf Damsté (Guido Fok), Paul Beudel (Viktor Fok), Maélys Morel (Juultje Quant), Hans Otjes (André Pies), Johan te Slaa, Fien Berghegge, Cor van den Brink, Jaap Hoogstra, Emmy Lopes Dias, Betsie Smeets, Riet Wieland Los

Ontstaan

Eerder op de KRO-televisie als dertiendelige serie in 1975 (390 minuten). De oorspronkelijke lengte is voor de bioscoopversie teruggebracht tot minder dan een kwart, met instandhouding van de hoofdplot. Daartoe moesten wel vele bijrollen en neven-intriges geheel of bijna geheel weggesneden worden. Goed ontvangen.

Filmuziek

Joop Stokkerman

Camera

Theo van de Sande

Montage

Co van Harten