Peter en de vliegende autobus (1976)

Regie

Karst van der Meulen

Release

23-12-1976

Studio

Euro-Centrafilm B.V.

Duur

93
Filminformatie

Verhaal

Peter, twaalf jaar, heeft een paar jaar geleden een ernstig verkeersongeluk gehad en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten. Zowel hijzelf als zijn vriendjes hebben het daar nogal moeilijk mee. Kort na thuiskomst uit het ziekenhuis gebeuren er in zijn omgeving een aantal bizarre gebeurtenissen rond de uitvinding van professor Quirinus, de 'Zero-straler', die gewichtloos maakt. Tijdens een schoolreisje gaat de autobus vliegen. Het avontuur eindigt met een spectaculaire jacht op een geheimzinnige figuur dwars door het sprookjespark 'De Efteling'. Door zijn aandeel in de oplossing van het mysterie wordt Peter nu weer volledig geaccepteerd door zijn vriendjes en vriendinnetjes.

Cast

Lex Goudsmit, Martin Brozius, Rita Corita, Joost Prinsen, Allard van der Scheer, Hertje Peeck, Piet RŲmer, Maarten van Kruysen, Marcel Majoor, Tanja Smit, Daan Stigter, Henny Alma, Ab Stikkers, Alexander Pola, Ton Stello, Hennie Stello, Thijm Wiggers, Flip Brandon, Johan te Slaa, Cok Henneman

Ontstaan

Lego, C & A, Volvo, Frans de Witte en Jamin staken geld in de film. Deelname aan de competitie op het filmfestival van Moskou in 1977. Goed ontvangen bij de pers. Uitgebracht in acht kopieŽn.

Filmuziek

Tonny Eyk