Quarry, The (1999)

Alternatieve titel: steengroeve, De

Regie

Marion Hänsel

Scenario

Marion Hänsel

Release

31-01-1999

Studio

Man's Films

Duur

114
Filminformatie

Verhaal

Langs een weg bij een klein havenstadje ergens in Zuid-Afrika wordt een moord gepleegd. De dader, een blanke man, neemt de identiteit aan van de dode, een homoseksuele dominee. De moord heeft echter gevolgen: een blanke politieagent arresteert een aantal zwarten die marihuana kweken (voor eigen gebruik, zoals dat heet) en dus wel schuldig zullen zijn. De moordenaar komt steeds meer in gewetensnood. De kleurling Valentijn, een kruimeldief, wordt immers ten onrechte beschuldigd van de moord. De gevoelige politieman die de moord onderzoekt, wil dat de dingen eenvoudig zijn en de mensen goed.

Cast

John Lynch (the man), Jonne Phillips (Capt. Mong), Serge-Henri Valcke (Rev. Frans Niemand), Oscar Peterson (Valentine April), Jody Abrahams (Small), Sylvia Esau (the woman)

Ontstaan

Belgisch-Frans-Nederlands-Spaanse co-produktie. René Scholten van Studio Nieuwe Gronden is de Nederlandse co-producent. Regisseur Marion Hänsel (1949, Marseille) groeide op in Antwerpen. Ze volgde acteeropleidingen in Brussel, New York en Parijs en speelde in diverse toneelstukken en films. In 1977 maakte ze haar eerste korte film. Ze debuteerde met LE LIT (1982) en realiseerde sindsdien zeven speelfilms.

Prijzen

In augustus 1998 won THE QUARRY twee prijzen tijdens het World Film Festival in Montréal: de Grand Prix des Amériques en Meilleure Contribution Artistique.

Filmuziek

Takashi Kako

Camera

Bernard Lutic

Montage

Michele Hubinon

Geluid

Philippe Baudhuin, Benoît Biral

Art director

Thierry Leproust