Leven is niet zoo kwaad, Het (1935)

Regie

Haro van Peski

Scenario

Haro van Peski, Walter Schlee

Release

20-12-1935

Studio

Majestic Film

Duur

88
Filminformatie

Verhaal

Lou Helm is standwerker op de Nieuwmarkt. De revuester Anita Mara en haar impressario Bolino staan op eendag bij zijn stand. Volgens Anita schuilt er in Lou een artiest en zij sluit hierover met haar impressario een weddenschap af. Lou zal in haar revue alsstandwerker optreden. Het succes stijgt hem naar het hoofd en hij vergeet Annie, zijn vriendin. Wanneer Lou hoort dat het allemaal alleen maar ging om eenweddenschap, neemt hij wraak en keert terug naar de Nieuwmarkt, zijn oude milieu, en naar Annie.

Cast

Lou Bandy (Lou Helm), Fien de la Mar (Anita Mara, revuester), Cees Laseur (impressario Bolino), Aaf Bouber-ten Hoope (Lou's moeder), LauEzerman (Kobus Pot, een vriend van Lou), Dolly Mollinger (Annie Feenstra, secretaresse), Adriaan van Hees (heer Bergman, chef van Annie), Rini vanNie, Mien=Wilhelmina Duymaer van Twist, AdriŽnne Solser, Johnny Riscoe, Margot van Hoppen, Anton Burgdorffer

Ontstaan

Met deze film lijkt een einde te zijn gekomen aan het genre van de Jordaanfilms. In 1936 echter wordt het publiek nog eenmaal een verfilmd stuk onvervalst volkstheater aangeboden: ORANJE HEIN. Laatste film van Haro van Peski.

Filmuziek

Max Tak

Camera

Walter Robert Lach (Arie Croiset)

Montage

Willy Zeyn (Nol van Es)