Fietje Peters, Poste Restante (1935)

Regie

Viktor Janson

Scenario

Dinah Nelken

Release

15-11-1935

Studio

Robert Neppach Filmproduktion

Duur

79
Filminformatie

Verhaal

Door middel van een advertentie zoekt deschrijver Van Noort een secretaresse. Zijn jaloerse vrouw Inez houdt een antwoord op de sollicitatie van Fientje Peters tegen. Woedend loopt Van Noort hethuis uit. Als zijn vader onverwachts uit Java op bezoek komt, stelt Inez haar tot dan onbekende schoonvader een verkeerde echtgenoot voor. Maar alle verwikkelingen worden op het eind opgelost.

Cast

Dolly Bouwmeester (Fientje Peters, secretaresse), Herman Tholen (Van Noort, schrijver), Fientje Berghegge (Inez, zijn vriendin), Cor Hermus (vadervan Van Noort), Louis Borel (vriend van Van Noort), Robert Milton, Jean Stapelveld, Wim Poncia, Hilde Alexander, Alex de Meester, Margot Hoppenbrouwers, Marie Faassen.

Ontstaan

Nederlandse versie van de Duitse Ufa- film HILDE PETERSEN : POSTLAGERND, opgenomen in Berlijn. Om de film wat couleur locale te geven werd er enkele dagen op het strand van Noordwijk en Scheveningen bijgefilmd. Dit was de reden waarom de film aanvankelijk bekend werd onder de werktitel LIEFDE ONDER WATER. Midden jaren tachtig werd een kopie gevonden van de tot dan toe verloren gewaande film.

Filmuziek

Ludwig Schmidseder, Rudolf Perak

Camera

George Bruckbauer, Carl Drews, Hufo Schott

Montage

Fridel Buckow

Geluid

Dr. Karlheinz Becker