Mens erger je niet (1975)

Alternatieve titel: Wraak!/Don't worry too much

Regie

Wim Verstappen

Release

10-07-1975

Studio

Scorpio Films

Duur

91
Filminformatie

Verhaal

: Hans en Rietje zijn oud en zitten in een bejaardenhuis. Al herinnerend en terugkijkend beleven ze bepaalde episodes uit hun leven opnieuw. Hans was vrachtwagenchauffeur op de buitenlandse routes. Rietje was daardoor vaak alleen. Hans gedroeg zich als hij van huis was voorbeeldig op sexueel gebied. Rietje eigenlijk ook, maar zij stond wel herhaaldelijk bloot aan allerlei avances, met name als ze om de tijd te doden een betrekking als kamermeisje in een hotel aanneemt. In die hoedanigheid ontmoet ze ook filmproducer Pim, die haar een rol aanbiedt in zin nieuwe film 'Dirty picture'. Hoewel er niets aan de hand is, slaat Hans aan het tobben over die Pim-Rietje omgang, met als gevolg dat hij op een gegeven moment te veel drinkt en een aanrijding veroorzaakt. De rechter veroordeelt Hans tot vijf maanden gevangenis. Rietje voelt zich vernederd door de gang van zaken gedurende die rechtzaak en gaat op instigatie van haar zure mannenhatende moeder wraak nemen: op de groentenhandelaar in de straat, die ze als exhibitionist te kijk zet, op de rechter, die ze door de politie laat betrappen nadat ze hem in een groepssex-toestand heeft gelaveerd en op Hubert -collega en vriend van Hans- die ze vermomd als lifster tot aan de overspelige geslachtsdaad brengt. Hans leert inmiddels ruim denken in een homofiele gevangenissituatie. Maar alles komt goed en de inmiddels overleden moeder verschijnt aan Rietje om een baby aan te kondigen.

Cast

Willeke van Ammelrooy, Hugo Metsers, Andrea Domburg, Pim de la Parra jr., Helmert Woudenberg, Kika Mol, Peter Faber, Olga Zuiderhoek, Jérôme Reehuis, Henk Votèl, Siem Vroom, Bob Verstraete, Jan van Royen, Jacques Fortuné, Mady Alfredo, Marja de Heer, Remmelt Remmelts, Tim Beekman, Con Meyer, Henk Uterwijk, Johan te Slaa, Cees van Oyen

Ontstaan

Film werd door de pers gezien als een absolute misser. Wim Verstappen verklaarde tijdens de montage van de film dat hij zijn film zelf waardeloos vond.

Filmuziek

Mendelssohn (Bruiloftsmars)

Camera

Marc Felperlaan

Montage

Rob van Steensel

Geluid

Kees Linthorst, Peter Vink