Mijn nachten met Suzan, Olga, Albert, Julie, Piet en Sandra (1975)

Alternatieve titel: My nights with Susan, Olga, Albert, Julie, Bill & Sandra

Regie

Pim de la Parra Jr.

Release

30-01-1975

Studio

Scorpio Films

Duur

84
Filminformatie

Verhaal

Susan bewoont een opgeknapte boerderij, in gezelschap van de meisjes Sandra, Olga en Julie, met de licht- en mensenschuwe Albert in een achterkamertje en op een afstand gadegeslagen door een waarschijnlijk achterlijke of achtergestelde vrouw die zij Piet noemen. Een zekere Anton arriveert om Susan mee te nemen naar Mouton en blijft logeren, omdat Susan nog niet weet of zij mee zal gaan. Sandra en Olga hebben een Amerikaan vermoord, wiens lijk door Piet in haar hutje verborgen wordt gehouden. Julie houdt het 's nachts met Albert. De meisjes Sandra en Olga houden het met elkaar, proberen het met Anton, die het reeds met Susan heeft aangelegd. Sandra en Olga doen het tenslotte met de mysterieuze Albert, waarna ze deze vermoorden, om daarna pogingen te ondernemen om ook Anton van de wereld te helpen. Op dat moment achten Susan en Anton de tijd rijp om er samen vandoor te gaan. Julie is al weg. Piet ontfermt zich vervolgens over de stoffelijke resten van Albert en steekt Sandra en Olga in de fik.

Cast

Willeke van Ammelrooy (Susan), Hans van der Gragt (Anton), Nelly Frijda (Malle Piet), Jerry Brouer, Franulka Heyermans, Marja de Heer, Serge Henri Valcke (Albert), Marieke van Leeuwen

Ontstaan

Opgenomen op Boerderij Fons Elders, Warder (Noord-Holland). Cox Habbema, Rutger Hauer en Dora van der Groen waren de beoogde hoofdrolspelers. Uiteindelijk werden het respectievelijk Willeke van Ammelrooy, Hans van der Gragt en Nelly Frijda. Cox en Dora trokken zich terug vanwege de sex-reputatie van Scorpio en Rob Houwer wilde Rutger exclusief voor zijn stal. Voorfilm (kleur, 11 minuten): DON'T MOVE BABY van Bobby Eerhart met Gees Linnebank en Willeke van Ammelrooy, naar het verhaal 'De jongen met het mes' van Remco Campert uit 1956 over gedesoriŽnteerde jongeren die zich ophouden aan de zelfkant van het artistieke milieu.

Filmuziek

Elisabeth Lutyens

Camera

Marc Felperlaan

Montage

Jutta Brandstaedter

Geluid

Kees Linthorst, Peter Vink

Kleur

Zwart-Wit