Alicia (1974)

Regie

Wim Verstappen

Release

26-09-1974

Studio

Scorpio Films

Duur

104
Filminformatie

Verhaal

Alicia en Willem-Jan zijn getrouwd, hebben een dochter en een zoontje en wonen in een ruim twee-onder-één-kap-huis. Willem-Jan heeft een directeursfunctie op de Algemene Bank Nederland. Alicia is huismoeder. Op geen goede dag en nacht ziet zij het niet meer zitten en gaat weg. Ze is spoorloos, totdat ze ABN-betaalcheques begint uit te geven, via welke Willem-Jan haar gangen van hotel naar hotel en van baan naar baan kan nagaan. Alicia ontmoet een zeer divers stel mensen en vooral mannen op haar mini-zwerftocht: een oversexte en gefrustreerde notaris, een grootsprakerige sexpiloot die er in de praktijk echter niets van terecht brengt, een zekere Xander die het alleen met twee vrouwen tegelijk denkt te kunnen, terwijl zijn vrouw Trix het ondertussen met Alicia alleen wel klaart. Willem-Jan gaat intussen op zoek naar een nieuw 'huisdier', waarmee hij tevens zijn kinderen een nieuwe moeder hoopt te geven. Een secretaresse op de bank blijkt hiervoor wel te porren. Maar als Alicia te veel geld opmaakt, kan hij haar laten arresteren en zijn ze weer verenigd.

Cast

Willeke van Ammelrooy (Alicia Nijhof), Hugo Metsers (Willem-Jan), Bob Verstraete (Martin), Carry Tefsen (Henny, Martins vrouw), Mijanou van Baarzel, Jeroen Krabbé (piloot), Helmert Woudenberg (hotelhouder), Henk Votèl, Jérôme Reehuis (notaris), Bruni Heinke (notaris' vrouw), Loudi Nijhoff (oma), Cor Witschge (agent), Marc Koetsveld, Denise Janzée, Mady Alfredo, Johan te Slaa (buurman van Alicia en Willem-Jan), Rietje Scholten, Ricardo Sibelo (bankmedewerker), Theo Pont, Jan Verkoren, Tamara, Marijke Medenblik, Monique ten Hoedt, Hans Timmer, Robert de France, Olga Zuiderhoek (Trix, Xanders vrouw), Pim de la Parra (Xander), Lex Goudsmit (huwelijksmakelaar)

Ontstaan

: Tweemaal werd de hulp van de rechter ingeroepen tegen scènes die de Filmkeuring had doorgelaten. The Coca Cola Company wilde niet dat hun merk fles gebruikt werd in de masturbatiescène gedurende de sexfloorshow. Scorpio Films verloor het kort geding, waarop de desbetreffende scène van dertig seconden (drie shots) met een neutrale fles opnieuw is opgenomen. In ALICIA zit de scène waarin Pim de la Parra's (Xanders) geslachtsdeel te klein is om enige indruk te maken op Olga Zuiderhoek. Ook een verwijzing naar BLUE MOVIE (de suiker is op op de avond voor de nacht dat Alicia er vandoor gaat). 331.276 bezoekers.

Facts

Bob Verstraete (1921) is de jongste zoon van Jules Verstraete. Denise Janzée is het dochtertje van Willeke van Ammelrooy.

Camera

Marc Felperlaan

Geluid

Kees Linthorst, Peter Vink