Chinese Kung Fu against godfather (1974)

Alternatieve titel: Kung Fu - terreur in Amsterdam/ Chinese Kung Fu contra de peetvader

Regie

Li Tso-Nan

Release

13-09-1974

Studio

Wing Nin Ynen

Duur

93
Filminformatie

Verhaal

Tang Shan is vanuit Hong Kong in Holland aangekomen om te werken in het restaurant van Charles Chen. Zonder het te weten is het pakje dat hij meebrengt bestemd voor de narcotica-handel. Eenmaal aan het werk in het restaurant gebeuren er dingen die zijn begrip te boven gaan. Hij krijgt opdracht het pakje af te leveren in een hotel. Daar beseft hij dat hij wordt gebruikt als narcotica-koerier. Na een gevecht vlucht hij en gooit het pakje in het water. Hij ontmoet een meisje dat Chinees spreekt en zij brengt hem naar het adres van zijn vriend Robert. Hij houdt zich bij hem schuil, maar aangezien hij gekomen is om te werken, opent het tweetal een sportschool, waar Tang de populaire Chinese vechtstijl Kung-Fu zal onderwijzen. Charles wil ten koste van alles de drugs terug en hij stuurt een stel bedreven vechters op Tang af. Dit resulteert in een serie bloedige gevechten, waarbij Tang steeds als winnaar eindigt. Om verdere gevechten te vermijden gaan Robert en Tang naar Frankrijk. Tang voelt gevaar. De grote baas van Charles, bijgenaamd Godfather, laat Tangs vriendin martelen om te weten waar de handel is. Zij weet niets en wordt gedood. Terug in Holland raakt Tang bij het zien van haar lijk buiten zinnen. Hij zweert wraak en doodt een voor een zijn tegenstanders. Zijn laatste gevecht is met Godfather. Ook hij moet na een uitputtend gevecht het leven laten. Tang Shan keert terug naar zijn vaderland.

Cast

Kam Tong (Tang Shan, Chinese emigrant), Jan Willem Stoker (Godfather), Lee Quinn, Lam Sum, Li Cho Cho, Ine Veen, Erwin Gijsberta, Willie van Egmond, Louis Fortes, Kees Smith, Lucien Cornelis, Peter Yin, Chen Ping

Ontstaan

Er zijn twee versies van de film gemaakt: één waarin kusjes en sex met bloot is toegestaan, waarbij de held en de schurk beiden sterven (West-Europa-versie) en één zonder bloot/kusjes en waarbij alleen de schurk sterft (Hong Kong-versie). Grotendeels in Nederland opgenomen: Schiphol, de Pier in Scheveningen, slot Loevestein en Katendrecht in Rotterdam. Door de keuring voor openbare vertoning verboden vanwege 2 scènes. In de gewraakte scènes krijgen twee mannen, die bij een gevecht op de grond zijn beland, van hun tegenstanders een trap na. Coproductie Nederland / Hong Kong, De film is gefinancierd door de in Rotterdam geboren en woonachtige Chinese producer Wing Nin Ynen (22). Tso Pak Kuen was zijn medeproducent.

Filmuziek

Chow Fok Leung.

Camera

Len Wen Yin