Frank en Eva: Living apart together (1973)

Regie

Pim de la Parra Jr.x

Scenario

Pim de la Parra, Charles Gormley

Release

23-08-1973

Studio

Scorpio Films

Duur

98
Filminformatie

Verhaal

Eva en Frank vormen samen het echtpaar Van Eeden, dat zijn huwelijkstrouw nogal losvast beleeft, aangezien Frank chronisch vreemd gaat en Eva van de weersomstuit ook bij tijd en wijle haar heil elders zoekt. Vooral Eva lijdt onder de wankelmoedigheid van haar man. Het conflict komt op zijn hoogtepunt als Eva een kind verwacht, dat ze wil houden. De film eindigt open op het moment dat Eva voor de zoveelste keer haar voornemen om Frank te verlaten niet ten uitvoer legt.

Cast

Hugo Metsers (Frank van Eeden), Willeke van Ammelrooy (Eva van Eeden), Lex Goudsmit (Max), Sylvia Kristel (Sylvia), Helmert Woudenberg, Guus Oster, Elsje de Wijn, Ronny Bierman (werkster), Christina Cünne, Jan van Royen, Dick Scheffer, Wim de Meyer, Mimi Kok jr., Eric van Ingen, Wim Poncia, Boy Edgar, Maureen Renzen, Siem Vroom, Jan Westerman, Marjan Heremans, Charlotte Fischer, Danny Ladiges, Wim van de Pafort, Maniuschka Cahn, Mies Hagens, Herman van Dalen, Bart Dräger, Arnie Breeveld, Theo de Neff

Ontstaan

In de film zitten citaten en/of toespelingen met betrekking tot TURKS FRUIT (autorit in het begin, bloed in de WC), BLUE MOVIE (o.a. topje Hugo Metsers erectie), 'Citroentje met suiker' (televisie-serie; Lex Goudsmit als kroegbaas), REAR WINDOW (bespieding van overbuurlijke masseuse) en OBSESSIONS (het schouwspel van overspel, gadegeslagen van tussen een kastdeurspleet). De liefdesscène tussen Frank en Eva ('naai me, naai me, naai me geel...') is achteraf opgenomen, omdat er wel liefdesscènes van Frank met vriendinnetjes waren, maar geen met zijn vrouw Eva.

Filmuziek

Antoine Duhamel

Camera

Peter Brugman, Hans Simons, Dirk Teenstra

Montage

Rob van Steensel, Nel Kroonberg

Geluid

Kees Linthorst, Peter Vink

Special effects

Adriaan de Rooy

Art director

Mia Houweling